Μπανόφι: Η υγιεινή εκδοχή του
...
Spotlight
-
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Περίμενε να φύγει ο κόσμος από το μπαλκόνι του Λευκού Πύργου και πήδηξε στο κενό
-
Εφαρμογή προειδοποιεί τους αγαπημένους σας αν βλέπετε πορνό - H επιτυχία της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ
-
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στον Ναύσταθμο της Σούδας - Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν οι πυροσβέστες
-
Αλέν Ντελόν: Αξύριστος και καταβεβλημένος στην κουζίνα του σπιτιού του
- 2 μπανάνες, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
- 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
- 1-2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα (για την διακόσμηση)
- ½ φλυτζάνι (75 γρ.) απύρηνους, χοντροκομμένους χουρμάδες
- ½ φλυτζάνι (125 ml) φρέσκο γάλα, 1.5% λιπαρά
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 1 τσιμπιά ανθό αλατιού
- ⅓ φλυτζανιού (50 γρ.) χοντροκομμένα αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας)
- 1 κουταλιά κινόα (προαιρετικά, κάνει την γκρανόλα πιο τραγανή)
- ¾ φλυτζανιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 τσιμπιά ανθό αλατιού (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά μέλι
- Προσθέστε στο μούλτι όλα τα υλικά και πολτοποιήστε τα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, να σκουρύνει το χρώμα του και να μειωθεί ο όγκος του στο μισό.
- Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε τα αμύγδαλα, την βρώμη και την κινόα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Τέλος προσθέστε το μέλι και σβήστε την φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με το μέλι.
- Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.
- Βάλτε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά περίπου 2 κουταλάκια από την γκρανόλα, λίγες ροδέλες μπανάνας, περίπου 1 κουταλάκι καραμέλα από χουρμάδες και 1 γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Επαναλάβετε.
- Στο τέλος πασπαλίστε το γιαούρτι με λίγη γκρανόλα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και 1-2 ροδέλες μπανάνας και σερβίρετε.
-Για να μην σας μαυρίζουν οι μπανάνες αλείψτε τες με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
Πηγή: stavroulacooking.com
gamos.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις