Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπανόφι: Η υγιεινή εκδοχή του

Μπανόφι: Η υγιεινή εκδοχή του

...

Μια συνταγή εμπνευσμένη από το αγαπημένο γλυκό πολλών, το μπανόφι, αλλά στην υγιεινή εκδοχή του. Η μπισκοτένια ζύμη αντικαθίσταται από μια πολύ γρήγορη και εύκολη τραγανή γκρανόλα και η καραμέλα με μια πολύ πιο υγιεινή καραμέλα από χουρμάδες και όχι από ζάχαρη.
Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
  • 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
  • 1-2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα (για την διακόσμηση)
Για την καραμέλα από χουρμάδες:
  • ½ φλυτζάνι (75 γρ.) απύρηνους, χοντροκομμένους χουρμάδες
  • ½ φλυτζάνι (125 ml) φρέσκο γάλα, 1.5% λιπαρά
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 τσιμπιά ανθό αλατιού
Για την τραγανή γκρανόλα:
  • ⅓ φλυτζανιού (50 γρ.) χοντροκομμένα αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας)
  • 1 κουταλιά κινόα (προαιρετικά, κάνει την γκρανόλα πιο τραγανή)
  • ¾ φλυτζανιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 τσιμπιά ανθό αλατιού (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε την καραμέλα από χουρμάδες:
  1. Προσθέστε στο μούλτι όλα τα υλικά και πολτοποιήστε τα.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, να σκουρύνει το χρώμα του και να μειωθεί ο όγκος του στο μισό.
  3. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
    Ετοιμάστε την γκρανόλα:
    1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε τα αμύγδαλα, την βρώμη και την κινόα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
    2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
    3. Τέλος προσθέστε το μέλι και σβήστε την φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με το μέλι.
    4. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.
    Ετοιμάστε το παρφέ γιαουρτιού:
    1. Βάλτε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά περίπου 2 κουταλάκια από την γκρανόλα, λίγες ροδέλες μπανάνας, περίπου 1 κουταλάκι καραμέλα από χουρμάδες και 1 γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Επαναλάβετε.
    2. Στο τέλος πασπαλίστε το γιαούρτι με λίγη γκρανόλα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και 1-2 ροδέλες μπανάνας και σερβίρετε.

    Σημειώσεις
    -Μπορείτε να ετοιμάσετε το παρφέ γιαουρτιού μπανόφι από το προηγούμενο βράδυ, σε ένα βάζο με καπάκι και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Την επομένη μπορείτε να το μεταφέρετε άνετα στο γραφείο σας. Μόνο που η γκρανόλα δεν θα είναι τόσο πολύ τραγανή όσο θα είναι αν το καταναλώσετε αμέσως.

    -Για να μην σας μαυρίζουν οι μπανάνες αλείψτε τες με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.

    Πηγή: stavroulacooking.com

    gamos.gr

    Sports in

    Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 23 Απριλίου 2024