Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κάννες: Επίθεση της Σάραντον στον Γούντι Άλεν και… Nice Guys

Η επίθεση της Σούζαν Σάραντον στον Γούντι Άλεν, οι επικρίσεις του Ράσελ Κρόου για την μέθοδο Στανισλάφσκι, η θερμή υποδοχή στον Ντε Νίρο και οι νέες ταινίες των Άντρεα Άρνολντ και Τζιμ Τζάρμους ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις Κάννες.

Τα πυρά της στον Γούντι Άλεν έστρεψε η Σούζαν Σάραντον από τις Κάννες όπου βρίσκεται.

Η γνωστή ηθοποιός αναφερόμενη στις καταγγελίες της υιοθετημένης κόρης του Γούντι Άλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, είπε: «Νομίζω ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα παιδί και δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό».

Ο Γούντι Άλεν αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι καταγγελίες αποτελούν μυθεύματα της πρώην συντρόφου του, Μία Φάρροου.

Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ περί υποκριτικής

Ο Ράσελ Κρόου και ο Ράιαν Γκόσλινγκ γοήτευσαν τις Κάννες. Οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για να παρουσιάσουν την ταινία τους, Nice Guys, η οποία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού και απέσπασε ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.

Ο νεοζηλανδός ηθοποιός Ράσελ Κρόου επέκρινε με δριμύτητα την περίφημη μέθοδο υποκριτικής Στανισλάφσκι, την οποία, όπως είπε, δεν γνωρίζει και «δεν επιθυμεί να γνωρίσει».

«Το να είσαι ηθοποιός δεν είναι πολύ περίπλοκο. Δουλέψετε με τον εαυτό σας» συνέστησε όλους τους επίδοξους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την προβολή της ταινίας »The Nice Guys».

Σε αυτήν την κωμωδία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σέιν Μπλακ, ο ηθοποιός ενσαρκώνει έναν σκληρό μπράβο στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1970.

«Μόλις πέταξες στο καλάθι των απορριμμάτων έναν αιώνα παράδοσης» του είπε με χιούμορ ο Σέιν Μπλακ.

«Δεν έγινε και τίποτα» απάντησε ο πρωταγωνιστής του «Μονομάχου».

«Εγώ χρησιμοποιώ τη μέθοδο Ράσελ Κρόου. Ποτέ μου δεν πάτησα το πόδι μου σε μια σχολή θεάτρου, φίλοι μου» είπε απευθυνόμενος σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν χρησιμοποιεί τη μέθοδο του πρωτοπόρου της δραματικής τέχνης της Ρωσίας Κονσταντίν Στανισλάφσκι.

Βάσει αυτής της μεθόδου, ο ηθοποιός πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί τις δικές του εμπειρίες και συναισθήματα για να εισχωρήσει στον ρόλο του. Πρόκειται για μία τεχνική που χρησιμοποίησε ως βάση διδασκαλίας ο Λι Στράσμπεργκ στο Actors Studio, στη Νέα Υόρκη, μία από τις διασημότερες σχολές δραματικής τέχνης στον κόσμο. Την χρησιμοποιούν ηθοποιοί όπως ο Αλ Πατσίνο, ο Τζακ Νίκολσον και ο Τζόνι Ντεπ.

«Εγώ είμαι ηθοποιός από την ηλικία των 6 ετών. Με το πέρασμα του χρόνου βελτιώνομαι και εισχωρώ με μεγαλύτερη ευκολία στην προσωπικότητα που υποδύομαι» υπογράμμισε ο Ράσελ Κρόου.

Θερμή υποδοχή στον Ντε Νίρο

Ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποθεώθηκε στην Κρουαζέτ κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης για την ταινία «Hands of Stone», που συμμετέχει εκτός του διαγωνιστικού τμήματος και στην οποία ενσαρκώνει τον προπονητή του Παναμέζου πρωταθλητή του μποξ Ρομπέρτο Ντουράν.

Χαμογελώντας και φορώντας τζιν παντελόνι και σκούρο σακάκι ο 72χρονος ηθοποιός πόζαρε μπροστά στο πλήθος των φωτογράφων οι οποίοι φώναζαν το όνομά του για να απαθανατίσουν με τον φακό τους τη στιγμή.

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός περιστοιχιζόταν από τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον Τζόναθαν Γιακούμποβιτς από τη Βενεζουέλα, τον ηθοποιό επίσης από τη Βενεζουέλα Έντγκαρ Ραμίρεζ και την Κολομβιανή ηθοποιό Άνα ντε Άρμας.

Η ταινία, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σε μια ειδική βραδιά που διοργανώθηκε προς τιμή του σπουδαίου ηθοποιού, αφηγείται την ιστορία του πρωταθλητή του μποξ Ρομπέρτο Ντουράν, που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Hands of Stone» (Χέρια από Πέτρα, τον υποδύεται ο Έντγκαρ Ραμίρεζ) και του προπονητή και μάνατζέρ του Ρέι Αρκέλ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), το πρόσωπο που τον οδήγησε στη δόξα στα ρινγκ κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Άντρεα Άρνολντ και Τζιμ Τζάρμους

Η βρετανίδα σκηνοθέτις της ταινίας American Honey δήλωσε ότι ανακάλυψε μια «διαφορετική Αμερική» κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε στο πλαίσιο των γυρισμάτων για το ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα της και ένιωσε σοκ από την φτώχεια που αντίκρισε.

Η ταινία της Άντρεα Άρνολντ (Fish Tank, Red Road), η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με στόχο τον Χρυσό Φοίνικα, ακολουθεί μια παρέα εφήβων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα πουλώντας συνδρομές σε περιοδικά.

«Είδα πολλά φρικτά πράγματα όταν ταξίδευα και ένιωσα μεγάλη ταραχή κι αναστάτωση σε ορισμένες πόλεις που επισκέφθηκα, για την φτώχεια που αντίκρισα» επισήμανε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μου φάνηκε κάτι το πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με τη Βρετανία διότι όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και δεν μπορούν να κάνουν πράγματα όπως να επισκεφθούν τον οδοντίατρο και άλλα τέτοια και αυτούς τους είδους οι εικόνες πραγματικά με σόκαραν».

Στο διαγωνιστικό τμήμα, όπου συμμετέχει και η ταινία της Άρνολντ, προβλήθηκε και η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους, Πάτερσον, με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ στον ρόλο ενός οδηγού λεωφορείου. Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και αρκετοί τη φέρνουν ως ένα από τα φαβορί για Χρυσό Φοίνικα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024