Η Βραζιλία των Ολυμπιακών Αγώνων ζει εδώ και πολλούς μήνες μια πολιτική και θεσμική κρίση, η οποία κορυφώθηκε με την προσωρινή αποπομπή της Ντίλμα Ρουσέφ από την προεδρία.

Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο 75χρονος αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ, όμως τα βλέμματα όλων έπεσαν στην κατά 43 χρόνια νεότερη σύζυγό του…

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που όλοι πρόσεξαν την Μαρσέλα Τεμέρ. Η αρχή έγινε το 2011, όταν η Ντίλμα Ρουσέφ ορκίστηκε για πρώτη φορά πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος βρέθηκε δίπλα της με τη σύζυγό του. Τότε, η Μαρσέλα ήταν 26 χρονών.

Ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες που όλα έδειχναν ότι η Ντίλμα Ρουσέφ θα έφευγε -προσωρινά- από το προεδρικό μέγαρο, τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν αρχίσει να παρακολουθούν στενά την Μαρσέλα, καθώς θα γινόταν η Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας.

Η χώρα είχε να δει Πρώτη Κυρία από την προεδρία του Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, την περίοδο 2003-2011.

Η Μαρσέλα υπήρξε μοντέλο με διακρίσεις σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Το 2003 παντρεύτηκε τον Μισέλ Τεμέρ και εγκατέλειψε το μόντελινγκ.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικο περιοδικό, η Μαρσέλα -η οποία ζει ένα παραμύθι- είναι καλή σύζυγος και νοικοκυρά.

Ο ίδιος ο Μισέλ Τεμέρ, άνθρωπος χαμηλών τόνων και πάντα στη σκιά της προέδρου Ρουσέφ, υπήρξε γιος ελληνορθόδοξων μεταναστών από τον Λίβανο. Ασπάστηκε τον καθολικισμό αρκετά αργότερα.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ