Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τηλεοπτικά Βραβεία Bafta: Διπλή νίκη για το «Wolf Hall»

Η επιτυχημένη σειρά εποχής Wolf Hall θριάμβευσε στη φετινή τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Bafta, που διεξήχθησαν τον βράδυ της Κυριακής στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.

Μαντώ Σιώμου

Η επιτυχημένη σειρά εποχής Wolf Hall θριάμβευσε στη φετινή τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Bafta, που διεξήχθησαν τον βράδυ της Κυριακής, στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. H βραδιά δεν περιείχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, ωστόσο είχε αρκετές ομιλίες για τη υπεράσπιση της ανεξαρτησίας του BBC, αφού παρουσιαστές και νικητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις πρόσφατες φήμες, για το κλείσιμο του καναλιού. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Γκράχαμ Νόρτον.

Η σειρά Wolf Hall, που είχε τέσσερις υποψηφιότητες, κέρδισε δύο βραβεία στα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Bafta. Ο Μαρκ Ράιλανς, ήδη βραβευμένος με Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η γέφυρα των κατασκόπων», έλαβε το βραβείο A’ Ανδρικού Ρόλου, ως Τόμας Κρόμγουελ στο ιστορικό δράμα του BBC Two, που έλαβε και το βραβείο Καλύτερης Δραματικής σειράς.

Τόσο ο πρωταγωνιστής, όσο και ο σκηνοθέτης της σειράς, Πίτερ Κοσμίνσκι, κατά την παραλαβή του βραβείου, επιτέθηκαν στην βρετανική κυβέρνηση, για το μέλλον του ΒΒC, που όπως δήλωσε ο Κοσμίνσκι είναι «σίγουρα, υπό απειλή».

Στις 12 Μαΐου, λίγες μέρες μετά την απονομή, η Κυβέρνηση οφείλει να δημοσιεύσει το λευκό χαρτί, για το μέλλον της Beeb, και για τη χρηματοδότηση της εταιρείας. Ο Κοσμίνσκι, τόνισε ότι, οι προτάσεις της κυβέρνησης, απειλούσαν την ανεξαρτησία του BBC, μετατρέποντάς το σε ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό «όπως κάνουν στα προπύργια της δημοκρατικής Ρωσίας και Βόρειας Κορέας». Ενώ, απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας ότι, «δεν είναι δικό τους το BBC, αλλά δικό σας».
Η κυβέρνηση, αρνήθηκε να σχολιάσει για την δημοσίευση του λευκού χαρτιού.

Διπλή νίκη και για This is England ’90 και Peter Kay’s Car Share.

Το τελευταίο δράμα του Σέιν Μίντοους, This is England ’90, κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Μίνι Σειρά, νικώντας το τοπικό Doctor Foster, καθώς και το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, για την Σανέλ Κρέσγουελ, η οποία ήταν υποψήφια για τρία βραβεία στην εκδήλωση. Η ίδια ευχαρίστησε τον Μίντοους, λέγοντας ότι απέκτησε την καλύτερη εμπειρία που θα μπορούσε να έχει.

Ο βρετανός κωμικός Πίτερ Κάι παρέλαβε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Κωμικό Πρόγραμμα, για το Peter Kay’s Car Share, όπως επίσης έλαβε και το Bafta για τη Καλύτερη Κωμική Σειρά. Κατά την ομιλία του είπε, «ποιος θα το φανταζόταν. Ήταν απλά δύο άνθρωποι που μίλαγαν σε ένα αμάξι».

Βραβείο Άλαν Κλαρκ

Τo τηλεοπτικό Βραβείο Bafta προς τιμήν του σκηνοθέτη Αλαν Κλαρκ, έλαβε ο κωμικός Λένι Χένρι, για την εξαιρετική συμβολή του στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της, 40 χρόνων, καριέρας του (Tiswas, Three of A Kind, ενώ είναι και συν-ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Comic Relief που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο).

Ο Λένι Χένρι λαμβάνοντας το βραβείο ζήτησε από το BBC να συμπεριλάβει «ποικιλία» στο πρόγραμμά του. Ο κωμικός δήλωσε ότι ελπίζει, «όλα αυτά τα 14χρονα, που είναι κολλημένα στα τηλέφωνά τους, και θέλουν να εργαστούν στην τηλεόραση, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, και την αναπηρία, μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τους τη φιλοδοξία, όπως την πραγματοποίησα και εγώ. Εάν το κάνουμε αυτό, θα κάνουμε αυτή τη φανταστική βιομηχανία ακόμη μεγαλύτερη».

Όλοι οι νικητές της βραδιάς

Το βραβείο για τοΑ’ Γυναικείο Ρόλο σε δράμα έλαβε η Σουράν Τζοουνς, για την απεικόνιση της γυναίκας που πρόδωσε την ταυτότητα του άντρα της, στην σειρά Doctor Foster του BBC One, ενώ η ερμηνεία του Τομ Κόρτνεϋ στο Unforgotten του χάρισε το βραβείο, Β’ Ανδρικού Ρόλου, που αποτελεί το τρίτο του συνολικά, βραβείο Bafta.

Η ηθοποιός Μικαέλα Κοέλ κέρδισε το Bafta, Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία, για το Chewing Gum του Channel 4, ενώ πριν την ομιλία της υποβάλλει τα σέβη της, στη πολυβραβευμένη βρετανίδα κωμικό Βικτόρια Γουντ, η οποία έχασε μέσα στο έτος, την μάχη της με τον καρκίνο.

Η σειρά Transparent του Amazon, για την ιστορία ενός πατέρα τρανσέξουαλ, ο οποίος αποκαλύπτει την ταυτότητά του στα παιδιά του, έχοντας ήδη κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες, απέσπασε το βραβείο Διεθνής Σειράς, κερδίζοντας τις δημοφιλές σειρές The Good Wife, Narcos και Spiral. Ο πρωταγωνιστής Τζέφρι Τάμπορ, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε πως, αυτή είναι μια σειρά που λέει πως είναι εντάξει να αλλάζεις, να είστε ο εαυτός σας και να μην σας νοιάζουν οι συνέπειες.

Το βραβείο Mεμονωμένης Δραματικής Σειράς πήγε στο Don’t Take My Baby, τουBBC Three, το οποίο αφηγείται τον αγώνα, ενός ζευγαριού με αναπηρία, να κρατήσει το νεογέννητο παιδί τους.

Βραβείο καλύτερης Ερμηνείας σε Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα, πήρε ο κωμικός Λι Φράνσις, για το Celebrity Juice στο ITV2, νικώντας τον οικοδεσπότη της βραδιάς, ενώ βραβείο καλύτερου Kωμικού Ψυχαγωγικού Προγράμματος έλαβε το Have I Got News For You του BBC.

Οι κωμικοί σεναριογράφοι Ρέι Γκάλτον και Άλαν Σίμπσον τιμήθηκαν με το βραβείο της «αδελφότητας» Bafta. Oι δημιουργοί των Hancock’s Half Hour και Steptoe and Son δεν μπόρεσαν να παραστούν στην τελετή, ωστόσο έστειλαν ένα ευχαριστήριο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο κοινό.

Το Poldark, βασισμένο στα μυθιστορήματα του Γουίνστον Γκράχαμ, απέσπασε το βραβείο Κοινού.

Πλήθος διασήμων έδωσαν το παρών στη χθεσινή απονομή, όπως ο Ίντρις Έλμπα, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Άννα Κέντρικ, ο Τομ Χίντλστον, ο Τζος Χάρτνετ και ο Χιου Μπόνεβιλ.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024