Συρία: Ελεύθεροι μετά από 10 μήνες ομηρίας τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι
Η Ισπανία αναμένει την επιστροφή των ανεξάρτητων δημοσιογράφων που αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από σχεδόν δεκάμηνη κράτηση στη Συρία. Eίχαν απαχθεί κοντά στο Χαλέπι. H kυβέρνηση είχε ανακοινώσει το βράδυ την απελευθέρωσή τους. Δεν έγινε γνωστό εάν πληρώθηκαν λύτρα.
Η Ισπανία αναμένει την επιστροφή των ανεξάρτητων δημοσιογράφων που αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από σχεδόν δεκάμηνη κράτηση στη Συρία. Eίχαν απαχθεί κοντά στο Χαλέπι.
«Είμαστε ευτυχείς και ανακουφισμένοι που μπορούμε να γιορτάσουμε την απελευθέρωση των Αντόνιο Παμπλιέγα, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ και Άνχελ Σάστρε» δήλωσε η πρόεδρος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα Ισπανίας.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση και τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η άφιξη των δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν χθες στην Τουρκία, αναμένεται στην αεροπορική βάση Torrejon έξω από την Μαδρίτη. Ωστόσο οι αρχές δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν την ημερομηνία και την ώρα της επιστροφής τους.
Η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το βράδυ την απελευθέρωση των τριών δημοσιογράφων. Δεν έγινε γνωστό εάν πληρώθηκαν λύτρα
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τρεις δημοσιογράφοι εθεάθησαν για τελευταία φορά στις 13 Ιουλίου 2015 σε περιοχή κοντά στο Χαλέπι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά
- Γλασκώβη: Ένας νεκρός και τρεις στο νοσοκομείο μετά από ταραχές στους δρόμους της πόλης
- Δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν κατοικία
- Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος – Υπολογισμός και δικαιούχοι – Τι να κάνετε αν δεν το λάβετε
- Την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Ζαφείρης
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου μιλάει ανοιχτά για την «πολύ περίπλοκη» σχέση της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
