«Πρόσκληση» στον Ντράγκι από τη γερμανική βουλή για εξηγήσεις για τα επιτόκια
Η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, κάλεσε για να δώσει εξηγήσεις τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής αυτής, στο Reuters. «Η πρόσκληση έγινε. Πρόκειται για πρόσκληση και όχι για κλήτευση» τόνισε ο Γκούντερ Κριχμπάουμ πρόεδρος της επιτροπής και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
Η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, κάλεσε για να δώσει εξηγήσεις τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής αυτής, στο πρακτορείο Reuters.
«Η πρόσκληση έγινε. Πρόκειται για πρόσκληση και όχι για κλήτευση» τόνισε ο Γκούντερ Κριχμπάουμ πρόεδρος της αναφερόμενης επιτροπής και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
Οι Γερμανοί συντηρητικοί ασκούν έντονη κριτική στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που ασκεί η ΕΚΤ, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild ανέφερε ότι ο Ντράγκι ήταν έτοιμος να παρουσιαστεί στη γερμανική Κάτω Βουλή, προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολουθεί.
Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να δίνει απαντήσεις σ’ ένα εθνικό κοινοβούλιο μιας χώρας που συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ. Η τελευταία φορά που έπραξε κάτι ανάλογο, ήταν στη Γερμανία, το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αυτοί δεν είναι ηθοποιοί, αλλά influencers: Στην «πυρά» το νέο Baywatch
- Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ καλεί τις υπηρεσίες πληροφοριών να στοχοθετήσουν «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό»
- Λέκκας για σεισμούς στην Ήπειρο: Θα γίνονται για αρκετές ημέρες ακόμα
- Χειροπέδες σε ζευγάρι ληστών που «χτυπούσε» καταστήματα
- The Ellinikon: Ένας τόπος για όλους
- Θρυλικό επίτευγμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς: Έπιασε τον Ρόμπερτ Πάρις στην 1η θέση με τα περισσότερα ματς στο ΝΒΑ!



