Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
6 tips για να (ξανα)βρείτε τον κομψό σας εαυτό

6 tips για να (ξανα)βρείτε τον κομψό σας εαυτό

...

Όταν οι δίαιτα μας βάζει σε αυστηρό πρόγραμμα, οι απαγορευμένες τροφές είναι εκείνο που σκεφτόμαστε συνεχώς για να αισθανθούμε ευαιξία. Για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε όμως ιδανικό βάρος για πάντα, αλλάξτε τρόπο ζωής . Εδώ είναι επτά tips για να κάνετε μια νέα αρχή.

1. Εντοπίστε τις ανάγκες του σώματός σας για θρεπτικά συστατικά
Μπορεί να νομίζετε ότι θέλετε να φάτε ένα κρουασάν με επικάλυψη σοκολάτας, αλλά στην πραγματικότητα, το σώμα σας λαχταρά βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, θρεπτικά συστατικά, αμινοξέα, καλά λιπαρά, άπαχη πρωτεΐνη και φυσικά, υδατάνθρακες για ενέργεια. Απλά παρερμηνεύετε τα σημάδια! Για να μετριάσετε την επιθυμία, ετοιμάστε ένα πολύχρωμο μενού με μια ποικιλία από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Βάλτε στόχο να τρώτε 7 έως 10 μερίδες φρούτα και λαχανικά καθημερινά και θα δείτε πώς δεν θα υπάρχει επιθυμία για οτιδήποτε άλλο. Η λαχτάρα θα μειωθεί όταν το σώμα σας πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την υγεία του.

2. Ρυθμίστε τη ζάχαρη στο αίμα και την ζυγαριά σας
Το δεύτερο σημαντικό εμπόδιο για χάσιμο βάρους είναι οι διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα που ρίχνουν την ενέργειά μας αρκετές φορές την ημέρα, οδηγώντας μας κατευθείαν στα ανθυγιεινά τσιμπολογήματα. Σταθεροποιείστε τα επίπεδα του σακχάρου με την κατανάλωση ορισμένων πρωτεϊνών σε κάθε γεύμα και σνακ, ξεκινώντας με το πρωινό. Οι πρωτεΐνες βοηθούν να χτίσουμε λεπτούς μυς και οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απελευθέρωση της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος.

3. Πείτε όχι στο συναισθηματικό φαγητό
Tο 98 % από εμάς έχουν αισθηματική σχέση με τα τρόφιμα και τo υπόλοιπο 2% δεν λέει την αλήθεια. Δώστε τέλος σ’ αυτό το σαμποτάζ που καθορίζει τα ερεθίσματά σας και βρείτε υποκατάστατα. Άλλες συνήθειες που δεν τρώγονται όπως η άσκηση, οι βόλτες ή το να μιλάτε με φίλους. Το συναισθηματικό φαγητό μπορεί να γίνει σοβαρό πρόβλημα το χειμώνα, όταν η μείωση της έκθεσης στον ήλιο οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης σεροτονίνης η οποία μας κάνει να αισθάνονται καλά. Επειδή η κατανάλωση υδατανθράκων διεγείρει φυσικά την παραγωγή σεροτονίνης, δεν είναι περίεργο που θέλουμε να τρώμε μπισκότα ή τηγανητές πατάτες. Υποστηρίξτε την φυσική παραγωγή της με την κατανάλωση τροφών που περιέχουν βιταμίνη Β6 και τρυπτοφάνη με καλές πηγές όπως τα: δημητριακά ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι και γαλοπούλα

4. Τρώτε λίπος για να κάψετε λίπος.
Το σώμα σας χρειάζεται λίπος για να δημιουργήσει μεμβράνες για κάθε κύτταρο στο σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται επίσης πολύ τα καλά λιπαρά. Επειδή προσπαθούμε να αποφύγουμε κορεσμένα λίπη και βλαβερά λιπαρά, παρακάμπτουμε το διατροφικό λίπος συνολικά. Αν θέλετε να χάσετε παχάκια, επιλέξτε τα καλά λιπαρά που αυξάνουν το μεταβολισμό. Η λήψη πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων EPA και DHA από λάδι ψαριών προστατεύουν από την εμφάνιση της παχυσαρκίας και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σωματικού λίπους εκείνους που είναι ήδη υπέρβαροι. Γι’ αυτό λαμβάνετε καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίων ή θαλάσσιων φυκιών

6. Τι φταίει για την κοιλιά;
Η αύξηση του βάρους γύρω από τη μέση είναι συχνά αποτέλεσμα της έλλειψης ισορροπίας των ορμονών. Στους άντρες συνήθως δημιουργείται όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης αρχίζουν να πέφτουν: Η λεγόμενη «σαμπρέλα» προκαλείται από το πλεόνασμα οιστρογόνων σε αρμονία με την τεστοστερόνη. Οι άντρες μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης με τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο. Στις γυναίκες συχνά συμβαίνει λόγω εξάντλησης των επινεφριδίων που προκαλούνται από το χρόνιο στρες.

7. Ανακαλύψτε ξανά τον ύπνο
Έρευνες δείχνουν τη σχέση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και την αύξηση του σωματικού βάρους. Οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες παχυσαρκίας από τις γυναίκες που κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες. Και μια μόνο νύχτα στέρησης ύπνου στους άνδρες προκαλεί μειωμένη ενέργεια το πρωί, οδηγώντας σε αύξηση του σωματικού βάρους. Δημιουργήστε λοιπόν αδυνατιστικές συνήθειες ύπνου.

Πηγή: http://remedies-and-recipes.com

gamos.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024