Ομπάμα, ευρωπαίοι ηγέτες: Να γίνει σεβαστή η εκεχειρία στη Συρία
Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Αννόβερο. Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και Κάμερον ζήτησαν από τις δύο πλευρές στη Συρία να σεβαστούν την εκεχειρία, ενώ ανέφεραν ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χρειάζεται «συνολική και βιώσιμη λύση που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες που μοιράζονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».
Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Αννόβερο.
Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και Κάμερον ζήτησαν από τις δύο πλευρές στη Συρία να σεβαστούν την εκεχειρία, ενώ ανέφεραν ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χρειάζεται «συνολική και βιώσιμη λύση που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες που μοιράζονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Ο αμερικανός πρόεδρος και οι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παραβιάζεις της εκεχειρίας από το συριακό καθεστώς και έκαναν λόγο για συνεχιζόμενη παρεμπόδιση να δοθεί πρόσβαση σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, ζήτησαν από τις δύο πλευρές να απέχουν από τις εχθροπραξίες και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για ήττα του Ισλαμικού Κράτους.
Καλωσόρισαν, επίσης, τα βήματα για μία λειτουργική και αποτελεσματική κυβέρνηση στη Λιβύη.
«Οι ηγέτες κάλεσαν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους στο Αιγαίο για να εξερευνήσουν τρόπους να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν με τάξη και ανθρωπιά τις προσφυγικές ροές στη Μεσόγειο» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Οι ηγέτες αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα της Ουκρανίας και ζήτησαν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Μινσκ.
Επίσης, συζήτησαν για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), λέγοντας ότι έχει μεγάλη σημασία, ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»
- Τέλος ο Χουάν Φεράντο από τον Βόλο
- Ειδική αγωγή υπό… κατάρρευση στη Σάμο
- Σανάε Τακαΐτσι: Η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας ετοιμάζεται για μία σαρωτική εκλογική νίκη

