Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για ακροδεξιά τρομοκρατία με στόχο κέντρα υποδοχής
Στη σύλληψη πέντε ατόμων στο Φράιταλ, κοντά στη Δρέσδη, προχώρησαν ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας, κάνοντας εφόδους στις οποίες βρέθηκε μεγάλη ποσότητα υλικών εμπρησμού. Η ομάδα θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από εμπρησμούς κέντρων για πρόσφυγες και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Στη σύλληψη πέντε ατόμων στο Φράιταλ, κοντά στη Δρέσδη, προχώρησαν ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας, κάνοντας εφόδους στις οποίες βρέθηκε μεγάλη ποσότητα υλικών εμπρησμού.
Η ομάδα θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από εμπρησμούς κέντρων για πρόσφυγες και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, 200 αξιωματούχοι έκαναν εφόδους σε σπίτια και διαμερίσματα στο Φράιταλ καταλήγοντας στις πέντε συλλήψεις.
Ο «πυρήνας», σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να ήταν ενεργός από τον Ιούλιο. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε «τριψήφιος αριθμός αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για ανάφλεξη, διαφορετικού τύπου, που είχαν αγοραστεί από την Τσεχία», όπως ανέφερε η αστυνομία.
Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, αυτόν τον τύπο αντικειμένων χρησιμοποιούσε και νεοναζιστική ομάδα που είχε εξαρθρωθεί τον Ιανουάριο.
Η έφοδος σχετίζεται με δύο ποινικές έρευνες που έχουν κινηθεί σε βάρος συνολικά επτά ατόμων για ίδρυση «πολιτοφυλακής». Την έρευνα είχε ξεκινήσει η οικεία εισαγγελία, πριν ο φάκελος διαβιβαστεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Aπό το Homeland στο Slow Horses: Oι οκτώ καλύτεροι τηλεοπτικοί κατάσκοποι για γεωπολιτικό binge-watching
- Γερμανία: Θα αποφασίσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους την απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών
- Αιτωλοακαρνανία: Ποιος ήταν ο 50χρονος που δολοφονήθηκε – Το παρελθόν δράστη και θύματος
- Το Ιράκ κατέλαβε αεροπορική βάση μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ
- Κασσελάκης κατά Τραμπ: Σήμερα η Γροιλανδία, αύριο τι;
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 0-0: Μπλόκο των «Reds στην πρωτοπόρο της Premier League! (vid)
