Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τους κανόνες αλλάζουν οι Χρυσές Σφαίρες μετά την νίκη του «The Martian»

Τους κανόνες αλλάζουν οι Χρυσές Σφαίρες μετά την νίκη του «The Martian»

Τέλος οι δραματικές ταινίες με κωμική χροιά από την κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ στις Χρυσές Σφαίρες. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το Hollywood Foreign Press Association, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η νίκη του «The Martian» («Διάσωση») στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ.

Τέλος οι δραματικές ταινίες με κωμική χροιά από την κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ στις Χρυσές Σφαίρες.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το Hollywood Foreign Press Association, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η νίκη του «The Martian» («Διάσωση») στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ.

Σύμφωνα με το Entertainment Weekley, αποφασίστηκε «οι δραματικές ταινίες με χροιά κωμωδίας να διαγωνίζονται ως δραματικές ταινίες».

Η απόφαση να διαγωνιστεί η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον στην κατηγορία αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο σκηνοθέτης του Trainwreck Τζαντ Άπατοου είχε πει ότι οι δραματικές ταινίες με χιούμορ δεν θα πρέπει να μπορούν να «επιλέγουν όποια κατηγορία» θέλουν να διαγωνιστούν και αναρωτήθηκε εάν -κατά τον ίδιο τρόπο- οι ταινίες με Ασιάτες στο καστ θα μπορούν να είναι υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας.

Μάλιστα, σε μήνυμά του στο Twitter, ο Άπατοου έγραφε τότε: «Το να προσπαθείς να κυριαρχήσεις στην κατηγορία της κωμωδίας όταν στην πραγματικότητα είσαι δραματική ταινία που φοβάται τον ανταγωνισμό είναι φάουλ».

Το «The Martian» είναι μία ταινία για έναν αστροναύτη που μένει αποκλεισμένος στον Άρη και περιμένει να τον σώσουν και κατάφερε να κερδίσει ταινίες όπως τα Trainwreck, Joy, Το Μεγάλο Σορτάρισμα και Spy. To Trainwreck θεωρείτο ένα από τα μεγάλα φαβορί της κατηγορίας.

Μάλιστα, ο Ματ Ντέιμον κέρδισε βραβείο ερμηνείας στην κατηγορία της ανδρικής ερμηνείας σε καλύτερη κωμωδία/ μιούζικαλ.

Ο Άπατοου δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στον ηθοποιό από τη σκηνή των βραβείων Critics’ Choice.

«Βλέπω τον Ματ Ντέιμον να με κοιτάζει. Μετά από όλη την ιστορία με τις Χρυσές Σφαίρες. Έχουμε μόνο ένα βραβείο Ματ, μόνο αυτό κερδίζουμε. Νιώθω σαν «φλώρος» στο σχολείο και εσύ μου έκλεψες τα χρήματα που είχα για το γάλα μου» είπε ο σκηνοθέτης.

Η αλλαγή στους κανόνες είναι μόνο μία από τις πολλές αλλαγές που παρουσίασε το Hollywood Foreign Press Association. Όπως αναφέρει ο Guardian, μεταξύ άλλων αλλαγών, τα στούντιο δεν θα μπορούν να δεξιώνονται πλέον αυτούς που ψηφίζουν για το βραβείο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέχρι την τελετή απονομής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024