Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διοικήτη της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα στα προεδρεία και σε εκπροσώπους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων.
Το μεσημέρι θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Το Επενδυτικό Σχέδιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα» λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με θέμα «Info Day: Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη» που διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 12:00, στην Αίγλη Ζαππείου.
Αμέσως μετά, στις 13:00, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους προέδρους των ελληνικών συστημικών τραπεζών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στις 14:00, και ακολούθως ο κ. Κατάινεν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Τη στιγμή που η έλλειψη ρευστότητας ταλανίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ο αντιπρόεδρος Κατάινεν επισκέπτεται την Ελλάδα για να υπενθυμίσει στις επιχειρήσεις τις ευκαιρίες που ανοίγει μπροστά τους το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ, ευκαιρίες που, στην περίπτωση της χώρα μας, έχουν μείνει ως επί το πλείστον ακόμα ανεκμετάλλευτες», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κατάινεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση υποτιμά την νοημοσύνη των αγροτών, επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό
- Μπιανκόν: «Στον Ολυμπιακό είμαστε μια μεγάλη οικογένεια» (vid)
- Starbucks: Σε «ομηρία» η πρώτη συλλογική σύμβαση
- Τζον Μπον Τζόβι: Η εξωπραγματική αμοιβή στο πρώτο του συμβόλαιο και το Star Wars – «Το βρήκα»
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)

