Ιαπωνία: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σε εργοστάσια της Toyota
Την αναστολή, από τη Δευτέρα, των εργασιών της στα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Toyota Motor Corp, καθώς είναι αδύνατος ο εφοδιασμός της με εξαρτήματα από ορισμένους προμηθευτές της μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας. Η αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων θα διαρκέσει ώς τις 23 Απριλίου.
Τη σταδιακή αναστολή, από τη Δευτέρα, των εργασιών της στα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Toyota Motor Corp, καθώς είναι αδύνατος ο εφοδιασμός της με εξαρτήματα από ορισμένους προμηθευτές της μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η Toyota επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η ενέργεια αυτή αφορά το εργοστάσιο συναρμολόγησης των Lexus, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ βόρεια της νομαρχίας Κουμαμότο, που έχει πληγεί από την σεισμική δραστηριότητα, όπως και εργοστάσιά της στην κεντρική και βορειοανατολική Ιαπωνία τα οποία συναρμολογούν φορτηγά Toyota, Daihatsu και Hino του ομίλου.
Η αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων θα διαρκέσει ώς τις 23 Απριλίου.
Μολονότι κανένα από τα εργοστάσια της εταιρείας δεν υπέστη σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ελλείψεις σε εξαρτήματα μετά τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές της στην νομαρχία Κουμαμότο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βαλένθια – Ζαλγκίρις 91-87: Πήραν το ντέρμπι οι Ισπανοί
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Κρυφή «βεντέτα» με τον Άντριου και εκδίκηση για την Κέιτ Μίντλετον – «Θέλει να τον τελειώσει»
- Διχάζει την αυτοκινητοβιομηχανία ο νέος νόμος της ΕΕ
- «Όχι» του Μαγκουάιρ σε πρόταση να δώσει 60.000 ευρώ για να κλείσει η υπόθεση της Μυκόνου
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους