Γενετικά τροποποιημένη μπανάνα «δεν σαπίζει στο ράφι»
Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες, ώστε να μεγαλώσουν το...προσδόκιμο ζωής τους, με άλλα λόγια να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.
Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες, ώστε να μεγαλώσουν το…προσδόκιμο ζωής τους, με άλλα λόγια να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.
Επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, με επικεφαλής τη δρ. Χάγια Φρίντμαν, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες.
Όπως αναφέρει το Reuters η καθυστέρηση της ωρίμανσης των μπανανών μέσω γενετικής τροποποίησης βασίσθηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις ντομάτες. Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του. Η Φρίντμαν δήλωσε ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το 2026 μπορεί να φέρει εκλογές Λούλα εναντίον Μπολσονάρο του νεότερου
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
- Η Κομισιόν απαντά στον Μασκ: Οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους – «Δύναμή» μας να μετριάσουμε τις εντάσεις



