Τι χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές
Έτοιμα από το βράδυ της Πέμπτης είναι, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, τα δύο κείμενο - της ΕΕ και του ΔΝΤ- που θα περιγράφουν τη νέα συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τα νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση και να δοθεί η επόμενη δόση. Τι χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές.
Έτοιμα από το βράδυ της Πέμπτης είναι, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, τα δύο κείμενο – της ΕΕ και του ΔΝΤ- που θα περιγράφουν τη νέα συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τα νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση και να δοθεί η επόμενη δόση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κομισιόν ζητεί τη διατήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ το ΔΝΤ χαμηλώνει τον πήχη στο 1,5% του ΑΕΠ, ζητώντας διευθέτηση του χρέους.
Κατά τα άλλα, οι δύο πλευρές των δανειστών συμφωνούν αναφορικά με το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια. Έτσι, ζητούν:
- Τη μείωση του αφορολόγητου στα 8.182 ευρώ αντί για 9.000-9.300 που έχει προτείνει η κυβέρνηση (από 9.545 που ισχύει σήμερα).
- Αύξηση του ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, από 13% ΦΠΑ στο 23%), αλλά και στα βιβλία.
- Αυξήσεις και νέους έμμεσους φόρους σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση.
- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ώς τον Σεπτέμβριο του 2016.
- Περικοπές των προνομιακών επιδομάτων.
- Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
- Νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια με πάγωμα μπόνους και προαγωγών.
- Την πώληση σε funds όλων των κόκκινων δανείων, ακόμη και των ενήμερων, εκτός από λίγα στεγαστικά.
Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το ΔΝΤ επιμένει στις περικοπές και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, όπως και στην εφαρμογή χωρίς καμία παρέκκλιση στην αρχή του μηδενικού ελλείμματος σε όλα τα επικουρικά Ταμεία από το 2016.
* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
