Ομπάμα: Παγκόσμιο πρόβλημα η φοροαποφυγή
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε -στον απόηχο των αποκαλύψεων των λεγόμενων Panama Papers- ότι η φοροαποφυγή, είτε γίνεται με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα, είναι ένα «παγκόσμιο πρόβλημα».
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε -στον απόηχο των αποκαλύψεων των λεγόμενων Panama Papers- ότι η φοροαποφυγή, είτε γίνεται με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα, είναι ένα «παγκόσμιο πρόβλημα».
«Το ζήτημα της φοροαποφυγής είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» δήλωσε ο αμερικανός ηγέτης, ο οποίος επέμεινε στην αναγκαιότητα να εφαρμοστούν αυστηρότερες νομοθεσίες και να ενισχυθεί η συνεργασία εντός της διεθνούς κοινότητας στο θέμα αυτό.
Επιπλέον απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση με στόχο να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν να καταβάλουν τους φόρους που οφείλουν.
«Πολλά από αυτά τα παραθυράκια επιβαρύνουν τις οικογένειες της μεσοαστικής τάξης» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο προσθέτοντας ότι τέτοιους είδους ελιγμοί «φορτώνουν σε εμάς τους υπόλοιπους τη λυπητερή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μεξικό: Η πόλη που μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη λόγω διαμάχης μεταξύ των καρτέλ
- Συνταγή: Κολοκυθόσουπα με σπιτικά κρουτόν
- Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική ηπλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Τουλάχιστον 5 νεκροί
- Τι σχέση έχει ο καφές με τη δημιουργικότητα;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές