Ιταλία: Παραίτηση με άρωμα σκανδάλου για υπουργό του Ματέο Ρέντσι
Την παραίτησή της υπέβαλε η ιταλίδα υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι, επικαλούμενη λόγους πολιτικής ορθότητας. Η απόφασή της σχετίζεται με αποκαλύψεις ότι προσπάθησε να ευνοήσει τον σύντροφό της, με μέτρα που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον τελευταίο προϋπολογισμό.
Την παραίτησή της υπέβαλε η ιταλίδα υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι.
Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι αναφέρει ότι επί δύο χρόνια εργάστηκε με άμεμπτο τρόπο, αλλά ότι υποβάλλει την παραίτησή της για λόγους πολιτικής ορθότητας.
Η απόφασή της σχετίζεται με αποκαλύψεις ότι προσπάθησε να ευνοήσει τον σύντροφό της, με μέτρα που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον τελευταίο προϋπολογισμό.
Ο σύντροφος της Γκουίντι δραστηριοποιείται στον τομέα καταστροφής των αποβλήτων που προκύπτουν από παραγωγή πετρελαίου και έχει λάβει κλήση σε απολογία με την κατηγορία της διαφθοράς.
Η ιταλική Αντιπολίτευση είχε ζητήσει με έμφαση την παραίτηση της υπουργού και πολλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι η τελική της απόφαση ελήφθη μετά και από καθοριστική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)