
Ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκινά η Κολομβία με τους αντάρτες του ELN
Η Κολομβία ανακοίνωσε ότι ξεκινά επισήμως ειρηνευτικές συνομιλίες με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών, τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN).
Η Κολομβία ανακοίνωσε ότι ξεκινά επισήμως ειρηνευτικές συνομιλίες με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών, τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN).
Η ανακοίνωση έγινε από κυβερνητικά χείλη και διαπραγματευτές του ELN στο Καράκας της Βενεζουέλας, όπου οι δύο πλευρές πραγματοποιούν ανεπίσημες συνομιλίες.
Οι συγκρούσεις των δύο πλευρών διαρκούσε εδώ και πέντε δεκαετίες.
Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση της Κολομβίας βρίσκεται κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες των Farc.
Η Κολομβία σπαράσσεται τα τελευταία 50 χρόνια από μια σύρραξη στην οποία εμπλέκονται ο στρατός, οργανώσεις αριστερών ανταρτών (FARC, ELN), ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις και συμμορίες οι οποίες διακινούν ναρκωτικά. Ο πόλεμος αυτός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει πάνω από 5,3 εκατομμύρια άλλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Στενά Ορμούζ: Παράκαμψη με… φορτηγά για μεταφορά μετάλλων και καταναλωτικών αγαθών
- Βουλή: Ανάμεσα σε συμπληγάδες η κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
- Συνταξιοδότηση: Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών




