ΣΕΤΕ: Υπό προϋποθέσεις, η χώρα πάει σε νέο ρεκόρ στον τουρισμό
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναμένει 25 εκατομμύρια τουρίστες το 2016, αριθμός - ρεκόρ με έσοδα 15 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναμένει 25 εκατομμύρια τουρίστες το 2016, αριθμός – ρεκόρ με έσοδα 15 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.
Το 2015 είχε σημειωθεί επίσης ρεκόρ αφίξεων τουριστών, με 23,6 εκατομμύρια τουρίστες.
Η αύξηση των εσόδων θα προέλθει, κατά το ήμισυ περίπου, από τους 900.000 Ρώσους που αναμένονται να φθάσουν στην Ελλάδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα ενισχύσει το ΑΕΠ κατά 1% φέτος.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Ταξιδιωτικού και Τουριστικού Συμβουλίου, η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ ήταν 18,5%, σχεδόν διπλάσια από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε ότι η πρόβλεψή του προϋποθέτει την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, καθώς και να συνεχισθεί η ανάσχεση των προσφυγικών ροών.
«Το θέμα του ‘Grexit’ υπάρχει ακόμη και σε συνδυασμό με τη μεταναστευτική κρίση δεν προβάλλει την εικόνα της σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα» υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης.
Αναφερόμενος σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως την Κω, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, είπε ότι θα δουν μία ανάκαμψη από καθυστερημένες κρατήσεις, εάν συνεχίσει να μειώνεται ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στις ακτές.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι το Δημόσιο χάνει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως από τη μη αποτελεσματική φορολόγηση τουριστικών υπηρεσιών που παρέχονται από μη επαγγελματίες, όπως από την ενοικίαση δωματίων ή διαμερισμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χονγκ Κονγκ: Εκλογές στη σκιά της πρόσφατης πολύνεκρης πυρκαγιάς
- Zootopia 2: Σινεμά στην Κίνα γέμισαν σκυλιά – Η πιο viral προβολή της χρονιάς
- Έρευνα: Χαρτογραφήθηκε εκτεταμένο ηφαιστειακό σύστημα στη Μήλο – Υδροθερμικά πεδία έως 230 μ.
- Βορίζια: Σαράντα ημέρες από το μακελειό – Σήμερα το μνημόσυνο του Φανούρη Καργάκη
- «Ολυμπιακός, o κορυφαίος ελληνικός σύλλογος»
- Το 2029 ως σημείο συναγερμού για την Ευρώπη – Πόσο πιθανή είναι μια σύγκρουση με τη Ρωσία;




