Όταν σύροι πρόσφυγες σώζουν σε τροχαίο γερμανό ακροδεξιό πολιτικό
Ο Στέφαν Γιας είναι βουλευτής του ακροδεξιού NPD, το οποίο η Γερμανία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου. Πρόσφατα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και αυτοί που τον βοήθησαν να βγει από το αυτοκίνητο ήταν μια ομάδα σύρων προσφύγων.
Ο Στέφαν Γιας είναι βουλευτής του ακροδεξιού NPD, το οποίο η Γερμανία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου.
Πρόσφατα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και αυτοί που τον βοήθησαν να βγει από το αυτοκίνητο ήταν μια ομάδα σύρων προσφύγων.
Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες στο κρατίδιο της Έσσης, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA. Οι δύο σύροι πρόσφυγες εξαφανίστηκαν μετά την καλή τους πράξη, επομένως δεν μίλησαν ποτέ στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Έσση, Κριστόφ Φίντλερ, μίλησε με καλά λόγια για την «καλή και ανθρωπιστική» συμπεριφορά τους.
Η Γερμανία επιχειρεί για δεύτερη φορά τα τελευταία 12 χρόνια να θέσει εκτός νόμου το NPD. To 2003 η προσπάθεια απέτυχε, καθώς τα πειστήρια για την αντισημιτική και ρατστιστική του δράση δεν έπεισαν τους δικαστές.
Η υπόθεση μελετάται εκ νέου -υπό το πρίσμα πλέον και της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!


