Αναγκασμένη να τοποθετήσει μια νέα κινητήρια μονάδα στο μονοθέσιο του F. Alonso είναι η McLaren επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν την πρώτη να καταστρέφεται ολοσχερώς μετά το ατύχημα που είχε ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής κατά τη διάρκεια του GP Aυστραλίας.

«Περισυλλέξαμε τη μονάδα ισχύος που χρησιμοποιήσαμε στο μονοθέσιο του F. Alonso στη Μελβούρνη. Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώσαμε πως τόσο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης όσο και τα περιφερειακά μέρη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές καθώς η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή».

«Πρόκειται να αντικαταστήσουμε το σύνολο της υβριδικής μονάδας στο Bahrain», δήλωσε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Honda, Υ. Hasegawa, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχθεί πως η απόδοση του κινητήρα της ιαπωνικής ομάδας εξακολουθεί να επιδέχεται βελτίωσης.

«Ο αγώνας στο Albert Park αποδεικνύει πως θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Ωστόσο, μετά το πρώτο grand prix και τα δεδομένα τα οποία συλλέξαμε από αυτόν έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε που ακριβώς βρισκόμαστε και με ποιο τρόπο πρέπει να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Ιάπωνας λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση του δεύτερου grand prix της φετινής σεζόν.

auto.in.gr