Βέλγιο: Αναβάλλεται η πορεία της Κυριακής «ενάντια στον φόβο»
Η «πορεία ενάντια στον φόβο» που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα, αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας, κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της.
Η «πορεία ενάντια στον φόβο» που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη βελγική πρωτεύουσα, αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας, κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της.
«Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση των αρχών για τη μετάθεση (της κινητοποίησης) σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ζητούμε επομένως κι εμείς με τη σειρά μας από τους πολίτες να μην έρθουν αυτήν την Κυριακή στις Βρυξέλλες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στην πορεία.
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Κατανοούμε πλήρως τα συναισθήματα. Κατανοούμε πλήρως ότι όλοι θέλουν να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα», αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομική παρουσία είναι απαραίτητη σε άλλα σημεία.
Η «πορεία ενάντια στον φόβο» θα ξεκινούσε το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία του Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών.
Στόχος της, κατά τους οργανωτές της, ήταν να προάγει την αλληλεγγύη και την ιδέα ότι όλοι μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά, αλλά και «να δείξει σε αυτούς που θέλουν να μας γονατίσουν ότι παραμένουμε όρθιοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
