Παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η ΓΣΕΕ
Την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που λήγει 31 Μαρτίου, ζήτησε η ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας. Όπως τονίστηκε η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη δέσμευση της για 3μηνη παράταση της και στο διάστημα αυτό θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ. Εάν δεν δοθεί παράταση οι συμβάσεις χιλιάδων εργαζομένων θα μετατραπούν σε ατομικές, προειδοποιεί η Συνομοσπονδία.
Την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε η ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.
Στις 31 Μαρτίου λήγει και όπως τονίστηκε η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη δέσμευση της για 3μηνη παράταση της και στο διάστημα αυτό θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει η παράταση οι Συλλογικές Συμβάσεις των χιλιάδων εργαζομένων, θα γίνουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και έρμαιο οι εργαζόμενοι στα χέρια του κάθε εργοδότη.
Όπως έγινε σαφές και από την ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου θα επιδιωχθεί αρχικά η παράταση της Συλλογικής Σύμβασης και εν συνεχεία θα γίνει κάθε ενέργεια, ώστε να επανέλθει το πλαίσιο των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και η μετενέργεια, η καθολικότητα και η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
