Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ένας εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε 31 άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες άλλα, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο στην Τουρκία.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι ο άνδρας είχε απελαθεί στην Ολλανδία και ότι το Βέλγιο είχε προειδοποιηθεί ότι ο άνδρας μπορεί να είναι εξτρεμιστής.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι είχε ενημερώσει για την απέλαση το Βέλγιο, ενώ ενημερώθηκε και η Ολλανδία για το γεγονός ότι ο άνδρας μπορεί να ήταν εξτρεμιστής.

Ο άνδρας, με δικό του αίτημα, απελάθηκε στην Ολλανδία στις 14 Ιουλίου 2015, τονίζει ο Ερντογάν.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κουν Χέενς διέψευσε ότι οι βελγικές αρχές ήταν ενήμερες για πιθανές σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Η τουρκική κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Ιμπραήμ ελ-Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντεμ.

Ο Ιμπραήμ και ο αδελφός του, Χαλίντ, είναι δύο από τους δράστες των επιθέσεων.

Μάλιστα, σε έφοδο στο διαμέρισμα στις Βρυξέλλες βρέθηκε λάπτοπ που περιείχε σημείωμα του Ιμπραήμ ελ-Μπακραουί, στο οποίο ανέφερε ότι εκτιμά πώς οι Αρχές τον αναζητούν και ότι δεν θέλει να καταλήξει σε ένα κελί.

Διαψεύδει το Βέλγιο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ