Τον διορισμό της παραγωγού ταινιών Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινητογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού. Αναμένεται ακόμα να ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τον διορισμό της παραγωγού ταινιών Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινητογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού.

Τη θέση κατείχε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι ο κ. Εϊπίδης θα ανακηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα, επίτιμος δημότης της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται ακόμα να ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η κ. Ζαλαντό ήταν η πρόταση του ΔΣ του Φεστιβάλ και ότι το υπουργείο Πολιτισμού επικύρωσε τον διορισμό της.

Η κ. Ζαλαντό έχει διατελέσει πρώην ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και διευθύντρια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2015, όπως επίσης και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2014.

Η ίδια έχει έντονο κινηματογραφικό υπόβαθρο, καθώς οι γονείς της ίδρυσαν και διευθύνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάντης.

Επίσης, είναι παραγωγός ταινιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr