Δεν πιστεύουν οι Γερμανοί ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί στο Προσφυγικό
Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην μείωση των προσφυγικών ροών, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov ενόσω βαίνει προς οριστικοποίηση η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που δέχεται πολλές επικρίσεις. Αντίθετοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Γερμανοί στη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες για ταξίδια στην Σένγκεν, ούτε και θεωρούν δικαιολογημένες τις τουρκικές απαιτήσεις-ανταλλάγματα.
Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην μείωση των προσφυγικών ορών, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov ενόσω βαίνει προς οριστικοποίηση η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που δέχεται πολλές επικρίσεις.
Βάσει της έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), μόνο το 21% των Γερμανών πιστεύει ότι θα καταστεί δυνατή η μείωση των προσφύγων με την βοήθεια της Τουρκίας.
Το 67 % των Γερμανών πολιτών δεν θεωρεί δικαιολογημένες τις τουρκικές απαιτήσεις-αντάλλαγμα, συνολικού ύψους έξι δισ. ευρώ, και μόνο το 20% έχει διαφορετική γνώμη.
Υπέρ της άμεσης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται μόλις το 4%, ενώ το 38% θεωρεί ότι πρέπει προηγουμένως να εκπληρωθούν και άλλες προϋποθέσεις. Το 49%, δηλαδή ο ένας στου δύο, είναι κατά της τουρκικής ένταξής της στην ΕΕ.
Επίσης, μόνο το 18% τάσσεται υπέρ της χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, το 70%, είναι αντίθετη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λέσβος: «Έμφραγμα» στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τους κτηνοτρόφους – Χωρίς οχήματα αναχώρησε το «Νήσος Σάμος»
- Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με Ζέλσον (vid)
- Η «Αποστολή» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Γεροντιδάκης, Κακούρης, Νούσιας απαγγέλλουν ποιήματα
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ οριακά «υιοθέτησε» την Ντρου Μπάριμορ
- Τορούν 2026: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Καραλή (vid)
- Ρώμη: Ισχυρή έκρηξη με δύο σοβαρά τραυματίες – Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν
