Οι στοχεύσεις της κυβέρνησης για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της και η συμβολή σε αυτόν της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ήταν το θέμα της απογευματινής συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, σήμερα Παρασκευή.

Μετά την ολοκληρωση της συνάντησης ο υπουργός περιορίστηκε να δηλώσει ότι «συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται, σε συμφωνία με τους θεσμούς, να ανακοινωθεί περίπου σε ένα δίμηνο.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη, αντικείμενο της οποίας ήταν ο νέος αναπτυξιακός νόμος και ειδικότερα οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των μέτρων που περιλαμβάνονται σε αυτόν και αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων.

Το υπουργείο Οικονομίας έχει ετοιμάσει ήδη το νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο και το έχει παραδώσει στους θεσμούς με στόχο την κατάθεση του στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν και όχι μαζί με το συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, όπως ζητούν οι θεσμοί. Μάλιστα πηγές του υπουργείου Οικονομίας έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει το δικό της πρόγραμμα στο θέμα αυτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ