Στους δρόμους η Τροχαία για το τετραήμερο Αποκριάς-Καθαράς Δευτέρας
Αυξημένα μέτρα προγραμματίζει η Τροχαία από σήμερα, Παρασκευή έως και την Καθαρά Δευτέρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. Στο διάστημα αυτό θα ισχύσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του ενάμισι τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών.
Αυξημένα μέτρα προγραμματίζει η Τροχαία από σήμερα, Παρασκευή έως και την Καθαρά Δευτέρα, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση.
Παράλληλα, θα συγκροτηθούν συνεργεία γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση κλπ.
Αστυνομικοί-τροχονόμοι θα βρίσκονται και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ), καθώς και στα κατά τόπους διόδια.
Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., με ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Στο εορταστικό αυτό τετραήμερο θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι τόνου:
*Την Παρασκευή 11 Μαρτίου από 16.00-21.00 στο ρεύμα εξόδου.
*Το Σάββατο 12 Μαρτίου από 08.00-13.00 στο ρεύμα εξόδου.
*Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου από 15.00-21.00 στο ρεύμα εισόδου.
Σε κάθε περίπτωση, η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν