
Κατά 80 εκατ. ευρώ μειώθηκε η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ELA
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 0,1% ή 80 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Συνολικά, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA και τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ μειώθηκε τον Ιανουάριο στα 106,1 δισ. ευρώ από 107,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 0,1% ή 80 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Τρίτη.
Οι τράπεζες εξαρτώνται από τον ELA από τον Φεβρουάριο πέρυσι, όταν η ΕΚΤ διέκοψε την χρηματοδότηση λόγω των παρατεταμένων συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους για το τρίτο μνημόνιο.
Η έκτακτη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, μέσω ELA, που είναι πιο ακριβή, υποχώρησε στα 68,83 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο από 68,91 δισ. τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς βελτιώθηκαν οι συνθήκες ρευστότητας.
Η απευθείας χρηματόδοτηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντριική Τράπεζα μειώθηκε αντιστοίχως στα 37,3 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ.
Έτσι, συνολικά, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA και τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ μειώθηκε τον Ιανουάριο στα 106,1 δισ. ευρώ από 107,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί είναι σημαντικό ο σκύλος μας να ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτό που τού ζητάμε
- Η μισή Euroleague στα πόδια του Φόρεστ…
- Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Είχα μείνει έγκυος και απέβαλλα»
- Προειδοποίηση Πιερρακάκη στο ΔΝΤ: Κίνδυνος μεγάλης ενεργειακής κρίσης με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ
- Κεφαλονιά: «Σήμερα έχω τον γάμο και την κηδεία της κόρης μου» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/4): Πού θα δείτε το σημαντικό ματς του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα ματς της Euroleague
