Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ... έσπασε το αρνητικό σερί με νίκη επί του Αστέρα

Ο ΠΑΟΚ… έσπασε το αρνητικό σερί με νίκη επί του Αστέρα

Την πρώτη του νίκη μετά από 5 αγωνιστικές πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ για το «δικέφαλο του Βορρά» άνοιξε ο Πέλκας στο 17΄ και στο 77΄ ο Μακ «σφράγισε» το «τρίποντο».

Την πρώτη του νίκη μετά από 5 αγωνιστικές πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ για το «δικέφαλο του Βορρά» άνοιξε ο Πέλκας στο 17΄ και στο 77΄ ο Μακ «σφράγισε» το «τρίποντο».

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στις νίκες, ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς από τον αντίπαλο του και περιμένει πλέον τώρα με την καλύτερη δυνατή αισιοδοξία τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν την απαιτούμενη αγωνιστική διάθεση και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, προειδοποιώντας για πρώτη φορά τον Μπαντή στο 8ο λεπτό και καταγράφοντας άλλες δύο ευκαιρίες στα επόμενα πέντε λεπτά. Σταδιακά όμως και μετά το πρώτο γκολ που σημείωσε με επιδέξιο τρόπο ο Πέλκας στο 17′ οι γηπεδούχοι άρχισαν να επαναπαύονται στο υπέρ αυτών σκορ και αυτό άρχισε να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Με εξαίρεση πάντως την εκτέλεση φάουλ του Παντελιάδη στο 23΄, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, με τη φάση που άλλαξε τη μορφή της αναμέτρησης να λαμβάνει χώρα στο 37΄. Το λάθος του Αρετόπουλου να μην καταλογίσει παράβαση σε προσπάθεια του Χαμντανί όπου ο Μαροκινός χρησιμοποίησε το χέρι του πριν απειλήσει τον Βελλίδη, απέφερε μία κίτρινη στον Κίτσιου για διαμαρτυρία και το ματς στα επόμενα λεπτά πήρε φωτιά.

Σε αντίθεση με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, αυτό του δευτέρου μέρους δεν προσέφερε την παραμικρή συγκίνηση. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε βέβαια να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και των κινήσεων αλλά από τους παίκτες του έλειψε το «καθαρό» μυαλό στην τελική προσπάθεια, με τον Τούντορ να αντικαθιστά στο 62΄ τον Κίτσιου με τον Κάτσε για να «θωρακίσει» τη μεσαία γραμμή και να μετατοπίζει τον Μυστακίδη στη δεξιά πτέρυγα.

Από την πλευρά του, ο Τερεζόπουλος έριξε στη «μάχη» τον Ιωαννίδη προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, όμως το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Στο πρώτο αυτό 20λεπτο του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ εμφανίζει μια επανάπαυση που όμως δεν του στοίχισε αφού σε μια αντεπίθεση διπλασίασε το σκορ κι έδωσε τέλος στην αγωνία της κερκίδας.

Το γκολ αυτό ήρθε τελικά στο 77΄ από τα πόδια του Μακ ύστερα από ασίστ του Πέλκα, με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα στα επόμενα λεπτά που όμως δεν ήρθε. Ο νικητής έδειξε καλά αγωνιστικά στοιχεία και φάνηκε βελτιωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες ως την περασμένη αγωνιστική παρουσίες του.

Είχε ρυθμό και κάλυψε τα κενά των απουσιών του. Η ομάδα της Τρίπολης αν και είχε κατοχή μπάλας ως τα μισά του δευτέρου μέρους δεν είχε τελικές προσπάθειες και δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Βελλίδη. Πέραν των δυο γκολ ο ΠΑΟΚ είχε και ένα δοκάρι. Στο 83΄ σε σουτ του Μακ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε τον Αλόκο και μετά το κάθετο δοκάρι για να φύγει κόρνερ χωρίς συνέπειες για την ομάδα της Τρίπολης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηισαΐας, Κίτσιου, Λέοβατς, Αντόνις /Παντελιάδης, Σανκαρέ, Δημούτσος

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου (62΄ Κάτσε), Λέοβατς (81΄ Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Αντόνις (71΄ Τζιόλης), Πέλκας, Μυστακίδης, Μακ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Λίμα (46΄ Μούκαμ), Δημούτσος, Χαμντανί, Λούι (79΄ Φούντας), Μάσα (62΄ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024