
Διαβουλεύσεις Αθήνας-ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο τρίτο Μνημόνιο
Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές, αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η πληροφορία ότι έγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος με το ΔΝΤ και πως η κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο Μνημόνιο.
Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η πληροφορία ότι έγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος που είχε η Ελλάδα με το ΔΝΤ και το οποίο είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου 2, το 2012.
«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών» σημειώνει από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υπεύθυνος για την Ελλάδα Αντρέας Αντριάνο.
Έτσι, αν υπάρξει συμφωνία, το ΔΝΤ θα συντάξει το νέο, δικό του, λεπτομερές μνημόνιο που ονομάζεται Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), δηλαδή Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και το οποίο θα πρέπει να «ταιριάξει» με το κείμενο της Κομισιόν (MoU) όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των Μνημονίων 1 και 2 όπου τα δύο κείμενα «έτρεχαν» παράλληλα.
Ωστόσο, όπως έχει παρατηρηθεί, η πλήρης σύνταξη μνημονίου από την πλευρά του ΔΝΤ (MEFP) «συμπαρασύρει» σε πιο αυστηρές και λεπτομερείς δεσμεύσεις και το αντίστοιχο μνημόνιο των Ευρωπαίων (MoU).
Αργύρης Παπαστάθης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή
