To Βερολίνο έλαβε «δεκάδες αναφορές» για τζιχαντιστές μεταξύ των προσφύγων
Οι γερμανικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού (BfV) φέρονται να έχουν λάβει περισσότερες από 100 αναφορές για τζιχαντιστές της ISIS μεταξύ των προσφύγων που μένουν στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung.
Οι γερμανικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού (BfV) φέρονται να έχουν λάβει περισσότερες από 100 αναφορές για τζιχαντιστές της ISIS μεταξύ των προσφύγων που μένουν στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung.
Η εφημερίδα είπε την Παρασκευή, χωρίς να ονομάζει τις πηγές της, ότι ο διευθυντής της BfV Χανς-Γκέοργκ Μάσεν είχε αναφέρει τον αριθμό αυτό πρόσφατα σε μια συζήτηση στο υπουργείο Εσωτερικών με πολιτικούς οι οποίοι ασχολούνται με θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Ο Μάσεν όμως πρόσθεσε ότι μεταξύ αυτών των αναφορών υπήρχαν και περιπτώσεις δυσφήμησης, είπε η εφημερίδα.
Η υπηρεσία δεν ήταν διαθέσιμη να απαντήσει σε ερώτηση του Reuters.
Η Γερμανία δεν έχει μείνει αλώβητη από τον φόβο χτυπήματος: Τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Πέμπτης είχαν ακολουθήσει αναφορές για σχεδιασμό επίθεσης στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου ή ακόμη και στο Τσέκποιντ Τσάρλι. Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει πάντως τις αναφορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»