
Κατρούγκαλος: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε βελτιώσεις με τους αγρότες
Ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών αφήνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις» τόνισε, αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο. «Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.
Ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών αφήνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις», αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο. «Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.
«Το σημερινό σύστημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και, κυρίως, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των αγροτών» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με στόχο ένα καλύτερο ασφαλιστικό για τους αγρότες, αφού «το σημερινό σύστημα δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και, κυρίως, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των αγροτών».
«Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει κανείς να εισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του, περισσότερο οι πλούσιοι, λιγότερο οι φτωχότεροι» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλοντας παράλληλα εθνική σύνταξη για τους αγρότες 384 ευρώ, από 158 ευρώ που είναι σήμερα.
Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο ΟΓΑ δεν καταργείται, αλλά «θα παραμείνει δίπλα στους αγρότες με όλες τις μη συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες που έχει σήμερα».
Εξάλλου, αναφορικά με τα μεγάλα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η λύση θα δοθεί από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε συνέργεια με τον δευτερογενή, δηλαδή το «αγροτοβιομηχανικό σύμπλεγμα», όπως το χαρακτήρισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Ύποπτο κρούσμα στο Κάλιαρι – Έχει τεθεί σε απομόνωση
- Η Ντούα Λίπα και ο Κάλουμ Τέρνερ παντρεύτηκαν στο Λονδίνο
- Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ αντεπιτίθεται παρά την πίεση να κάνει εκλογές – Θα πάμε μέχρι το 2027 και μετά, λέει
- Τραμπ: Διαψεύδει τον εαυτό του – Τώρα λέει ότι ο στρατός του Ιράν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τον πόλεμο
- ΕΚΤ: Η Λαγκάρντ αποχαιρετά τον Γκίντος – H κληρονομιά μιας κρίσιμης οκταετίας
- Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 13-12: Μεγάλη νίκη και προβάδισμα τίτλου για τις «ερυθρόλευκες»


