Σε ομολογιακούς τίτλους μετατρέπονται τα «κόκκινα» δάνεια στην Ιταλία
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πιστώσεις αυτές θα σταματήσουν να ανήκουν στα τραπεζικά ιδρύματα και θα μετατραπούν σε ομολογιακούς τίτλους.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που βαραίνουν σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών, μπλοκάροντας σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητά τους.
Οι πιστώσεις αυτές πρόκειται να σταματήσουν να ανήκουν στους τραπεζικούς οργανισμούς και θα μετατραπούν σε ομολογιακούς τίτλους, όπως ανακοίνωσε ο Πάντοαν, προσθέτοντας ότι «είναι ένα πρώτο, σημαντικότατο βήμα για την Ιταλία» και πως «οι διάφορες λεπτομέρειες θα καθοριστούν τις επόμενες ώρες, από την στιγμή που πρόκειται για μηχανισμό πιο πολυσύνθετο από μια απλή κρατική εγγύηση».
Από τη μεριά της, η αρμόδια επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Μάργκαρετ Βεστάγκερ δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για κρατική βοήθεια», υπογραμμίζοντας ότι «μαζί και με άλλες μεταρρυθμίσεις που υιοθέτησε η Ιταλία, η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ικανότητα της χώρας σε ό,τι αφορά τη χορήγηση δανείων στην πραγματική οικονομία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιταλίας και Κομισιόν για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς εκκρεμεί η οριστική διευθέτηση του ανάλογου ζητήματος μεταξύ δανειστών και Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας