ΠΑΣΟΚ: Υπουργοί με αλαζονεία παραπληροφορούν για το Ασφαλιστικό
«Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης με περισσή και αχρείαστη αλαζονεία, συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό.
«Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης με περισσή και αχρείαστη αλαζονεία, συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ουσία παραμένει αναλλοίωτη το ασφαλιστικό που προωθείται αποτελεί συμπλήρωμα του φορολογικού που η συνδυασμένη εφαρμογή τους εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα, δημεύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του αγρότη.
» Η κατάργηση του ΟΓΑ, με την κατάσχεση των επιδοτήσεων των αγροτών και μέσα στην κρίση, γίνεται για την χρηματοδότηση ελλειμμάτων άσχετων με την αγροτική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε αφορολόγητες και ακατάσχετες τις αγροτικές ενισχύσεις καθώς και τα 20 δις έτοιμους πόρους της ΚΑΠ που αδυνατεί να αξιοποιήσει.
» Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα των αγροτών δημιουργεί αναπτυξιακά αντικίνητρα, οδηγεί στην διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών οδηγεί την ύπαιθρο στο μαρασμό και ευνοεί την παραοικονομία, την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή. Η Ελληνίδα αγρότισσα μένει ουσιαστικά ανασφάλιστη.
» Η κυβέρνηση έκλεισε από σήμερα τους δρόμους επικοινωνίας με τους αγρότες. Οι αγρότες, τον δίκαιο αγώνα των οποίων στηρίζουμε ως ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας με την κοινωνία, τους άλλους παραγωγικούς φορείς και εργαζόμενους ώστε μαζί να βρουν λύσεις και να αναδείξουν τα απόσταση ανάμεσα στα εύκολα ψέματα και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Εθνικός Καλαμάτας 11-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του δεύτερου ελληνικού ημιτελικού
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
- Μύκονος Betsson – Κολοσσός Ρόδου 67-84: Διπλό για την ομάδα του Λυκογιάννη
- Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος από το Μιχαλίτσι που είχε εξαφανιστεί
- ΑΕΛ Novibet – Άρης 1-0: Νίκη «ανάσα» οι Θεσσαλοί, «βυθίζονται» οι Θεσσαλονικείς (vid)
