Πολύνεκρη επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν
Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην πόλη Τσαρσάντα, σπέρνοντας το θάνατο και ξεκινώντας πολύωρη μάχη με τις στρατιωτικές δυνάμεις, η οποία κατέληξε στην εξόντωση των τεσσάρων δραστών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, ο αριθμός των νεκρών -φοιτητές και καθηγητές- βρίσκεται στους 19 και των τραυματιών στους 50. Αντικρουόμενες δηλώσεις από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν για το εάν ευθύνονται για την επίθεση. Φωτορεπορτάζ
Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην πόλη Τσαρσάντα, σπέρνοντας το θάνατο και ξεκινώντας πολύωρη μάχη με τις στρατιωτικές δυνάμεις, η οποία κατέληξε στην εξόντωση των τεσσάρων δραστών.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, ο αριθμός των νεκρών -φοιτητές και καθηγητές- βρίσκεται στους 19 και των τραυματιών στους 50.
Εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν αρνήθηκε ότι η ισλαμιστική οργάνωση ευθύνεται για το αιματοκύλισμα στο πανεπιστήμιο. Η γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου ήλθε λίγες ώρες αφότου ανώτατος διοικητής των Ταλιμπάν δήλωσε ότι τέσσερις μαχητές του εξαπέλυσαν την επίθεση.
Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης την περιορισμένη ορατότητα λόγω της ομίχλης που επικρατούσε και, σύμφωνα με τις αναφορές, σκαρφάλωσαν την περίφραξη και μπήκαν στο συγκρότημα την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα.
Πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν ισχυρή στρατιωτική κινητοποίηση στο συγκρότημα του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, από το εσωτερικό του συγκροτήματος ακούστηκαν επιπλέον δύο εκρήξεις μετά την εισβολή.
Η επίθεση γίνεται σχεδόν έναν χρόνο μετά το μακελειό στο σχολείο της κοντινής Πεσαβάρ, όταν οι Ταλιμπάν είχαν σκοτώσει 134 μαθητές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές