Το «Ημέρωμα της στρίγκλας» από τα Μπολσόι ζωντανά στο MMA
Με «Tο ημέρωμα της στρίγκλας», μια νέα παραγωγή υποψήφια για το βραβείο Benois de la Danse, εγκαινιάζονται για το 2016, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου (ώρα 17:00), οι ζωντανές μεταδόσεις των παραστάσεων των Μπαλέτων Μπολσόι στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η χορογραφία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα Μπολσόι από τον Ζαν-Κριστόφ Μαγιό και βασίζεται στην απολαυστική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ καθώς και στη νευρώδη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.
Με «Tο ημέρωμα της στρίγκλας», μιανέα παραγωγήυποψήφια για το βραβείοBenois de la Danse, εγκαινιάζονται για το 2016, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου (ώρα 17:00), οιζωντανές μεταδόσειςτων παραστάσεων τωνΜπαλέτων ΜπολσόιστηνΑίθουσαBanquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η χορογραφία δημιουργήθηκεαποκλειστικά για τα Μπολσόιαπό τον πολυβραβευμένο γάλλο χορογράφοΖαν-Κριστόφ Μαγιόκαιβασίζεται στην απολαυστική κωμωδία τουΟυίλιαμ Σαίξπηρκαθώς και στη νευρώδη μουσική τουΝτμίτρι Σοστακόβιτς.
Το «Ημέρωμα της στρίγκλας» έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του φημισμένου ρωσικού θεάτρου στις 4 Ιουλίου 2014 και έχει ανέβει μόνο στη Μόσχα και στο Μονακό. Μέσα από τη συνεργασία του με τον Μαγιό, το διάσημο χορευτικό σύνολο της Μόσχας διευρύνει το άνοιγμά του προς το μοντέρνο ρεπερτόριο, προβάλλοντας ταυτόχρονα την απαράμιλλη τεχνική και το πηγαίο ταλέντο των χορευτών του.
Η ζωντανή μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατροκαι τηνPathéLive–η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο–μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.
Το πρόγραμμα των μεταδόσεων για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016 περιλαμβάνει αντίστοιχα τα μπαλέτα «Σπάρτακος» και «Δον Κιχώτης» (νέα παραγωγή).
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (φοιτητικά) και 15 ευρώ (γενική είσοδος). Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.
Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333
210 72.82.333
www.megaron.gr
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442