Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα, απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα (11:00-18:00, τα πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 20:00) στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν ώς τις 29 Φεβρουαρίου.
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα (11:00-18:00, τα πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 20:00) στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν ώς τις 29 Φεβρουαρίου.
Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως «οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, αφού αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών να εργαστούν 3 συνεχείς Κυριακές, καλούνται να ξαναδουλέψουν για μια ακόμα Κυριακή στις 17 Γενάρη, με βάση το αντεργατικό-μνημονιακό νομοθέτημα του 2013 (Ν. 4177/13), το οποίο έχει αφήσει ανέγγιχτο, παρά τις δεσμεύσεις της, και η σημερινή Κυβέρνηση».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται λάστιχο στον βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότια Αφρική: Σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκροί 11 μαθητές
- Βόλος: Συνελήφθη 40χρονος που χτύπησε την 27χρονη σύντροφό του
- Ρωσία: «Ο Τραμπ θα έμενε στην παγκόσμια ιστορία αν οι ΗΠΑ έπαιρναν τη Γροιλανδία» λέει το Κρεμλίνο
- Ρέτσος για τον «τελικό» με τη Λεβερκούζεν: «Η Μπάγερ θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο σε ένα θορυβώδες γήπεδο»
- Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης
- Άλλη μια μάχη με τον βρετανικό Τύπο; Ξανά στα δικαστήρια ο πρίγκιπας Χάρι

