Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιορτή α λα «Νονός» για τα 100ά γενέθλια αρχιμαφιόζου της Σικελίας

Γιορτή α λα «Νονός» για τα 100ά γενέθλια αρχιμαφιόζου της Σικελίας

Σκηνές αντάξιες του Νονού εκτυλίχθηκαν στο χωριό Τσίνιζι της Σικελίας με τον αρχιμαφιόζο Προκόπιο Ντι Μάτζιο να οργανώνει πολυτελές δείπνο για τα 100ά γενέθλιά του με παρέλαση προσκεκλημένων, αλλά και ένα σόου πυροτεχνημάτων αψηφώντας απροκάλυπτα σχετική απαγόρευση του δημάρχου της περιοχής. Τα πυροτεχνήματα φαίνονταν μέχρι το αεροδρόμιο Φαλκόνε-Μπορσελίνο του Παλέρμο, το οποίο φέρει το όνομα των δικαστών-αγωνιστών κατά της μαφίας που δολοφονήθηκαν άγρια από την Κόζα Νόστρα στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Σκηνές αντάξιες του Νονού εκτυλίχθηκαν στο χωριό Τσίνιζι της Σικελίας με τον διαβόητο αρχιμαφιόζο Προκόπιο Ντι Μάτζιο να οργανώνει πολυτελές δείπνο για τα 100ά γενέθλιά του με… παρέλαση προσκεκλημένων, αλλά και με ένα σόου πυροτεχνημάτων αψηφώντας απροκάλυπτα σχετική απαγόρευση του δημάρχου της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πρόκειται για τον γηραιότερο μαφιόζο εν ζωή και τελευταίο στενό συνεργάτη εν ζωή του πρώην αρχηγού της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα.

Εκτός από πολυτελές δείπνο και τα πυροτεχνήματα, ο Ντι Μάτζιο πέρασε μεγάλο μέρος της ημέρας των γενεθλίων του υποδεχόμενος πλήθη συγγενών και φίλων στην κατοικία του, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν τα σέβη τους σε έναν από τους πιο επικίνδυνους κάπο της Σικελίας.

Οι εκδηλώσεις για τα γενέθλιά του ήταν τόσο φαντασμαγορικές που τα πυροτεχνήματα φαίνονταν μέχρι το αεροδρόμιο Φαλκόνε-Μπερσελίνο του Παλέρμο -που πήρε το όνομά του προς τιμήν των δικαστών που αποτέλεσαν σύμβολο στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και δολοφονήθηκαν άγρια από την Κόζα Νόστρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Ντι Μάτζιο, ακολουθώντας την γνωστή στρατηγική των μελών του οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζει να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «η μαφία δεν υπάρχει» και ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ του καμία ανάμειξη με την Κόζα Νόστρα. Ο γιος του έχει καταδικασθεί σε ισόβια για μαφιόζικη δράση.

Στο ίδιο χωριό, το Τσίνιζι, στις 9 Μαίου του 1978 η μαφία δολοφόνησε τον νεαρό αριστερό Πεππίνο Ιμπαστάτο, ο οποίος από τα μικρόφωνα του ερασιτεχνικού ραδιοφώνου Radio Out είχε καταγγείλει με υποδειγματικό θάρρος την απεριόριστη εξουσία της Κόζα Νόστρα.

Οι εκδηλώσεις εξόργισαν τους Ιταλούς και ειδικά τον δήμαρχο του Τσίνιζι όχι μόνο γιατί είδε έναν γνωστό αρχιμαφιόζο να επιδεικνύει την ελευθερία του, αλλά γιατί αψήφησε και την αυστηρή απαγόρευση που ο ίδιος είχε επιβάλλει στη ρίψη πυροτεχνημάτων στο χωριό για περιβαλλοντικούς λόγους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024