
Ρόλο μεσολαβητή στην διένεξη Τεχεράνης-Ριάντ αναλαμβάνει το Ιράκ
Το Ιράκ θα μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι.
Το Ιράκ θα μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι.
Διαβάστε επίσης:
Οι δηλώσεις έγιναν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ από την Τεχεράνη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Ο Ζαρίφ σημείωσε από την πλευρά του ότι η Σαουδική Αραβία πυροδοτεί τις εντάσεις στην περιοχή, την ώρα που η Τεχεράνη προσπαθεί να τις αμβλύνει.
«Η δημιουργία έντασης δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας» σημείωσε, καλώντας το Ριάντ να σταματήσει να εναντιώνεται στο Ιράν όπως κάνει «εδώ και 2,5 χρόνια».
Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές το Σάββατο το βράδυ στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και στο προξενείο στην Μασχάντ, είναι απαράδεκτες, πρόσθεσε επίσης ο Ζαρίφ, υπενθυμίζοντας ότι αυτή ήταν η θέση όλων των Ιρανών αξιωματούχων.
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ιράν την Κυριακή μετά τις επιθέσεις στην πρεσβεία και το προξενείο.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του σουνιτικού βασιλείου να εκτελέσει 47 ανθρώπους μεταξύ των οποίων έναν επιφανή σιίτης ιερωμένος.
Η εκτέλεση του σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση της έντασης μεταξύ σιιτικών και σουνιτικών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Θεσσαλονίκη: Παιδί 4,5 ετών βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του σε πεζοδρόμιο – Συνελήφθησαν οι γονείς
- Τα επόμενα βήματα της Μαρίας Καρυστιανού – Το πρόγραμμα, ο «πρωινός καφές» και ο «τσάρος της οικονομίας
- Τσουκαλάς για Μητσοτάκη: Δεν ενδιαφέρεται για κοινωνική συνοχή – Όποτε δυσκολεύεται σύρεται στις θεσεις του ΠΑΣΟΚ
- Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Αντετοκούνμπο: «Παλιά πουλούσα ρολόγια για να ζήσω, τώρα υπάρχει σειρά με το όνομά μου»
- ΑΑΔΕ: Νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι για τα νέα κόλπα στη φοροδιαφυγή
- Πήλιο: Σώος εντοπίστηκε ο 24χρονος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

