Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota GT 86 GRMΝ: Μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ισχύς

Toyota GT 86 GRMΝ: Μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ισχύς

Με τη φροντίδα της Gazoo Racing το GT-86 της Toyota αποκτά μεγαλύτερη ισχύ, χάνοντας παράλληλα το περιττό βάρος.


Μια ειδική έκδοση του GT-86 που φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing πρόκειται να διαθέσει στην ιαπωνική αγορά η Toyota.

Το GT 86 GRMN (Gazoo Racing Masters of Nurburgring) θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα και θα κοστίζει περίπου 54.000 δολάρια, υποσχόμενο μεγαλύτερη ισχύ αλλά και χαμηλότερο βάρος σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του ιαπωνικού coupe.

Σε ό,τι αφορά την επιπλέον ισχύ, αυτή έχει προέλθει από την αναβάθμιση του ατμοσφαιρικού κινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου έχει φτάσει πλέον τους 216 ίππους και τα 217 Νm ροπής.

Παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα μετάδοσης καθώς η ισχύς του επίπεδου κινητήρα καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός πιο «σφικτού» σε κλιμάκωση μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, ωστόσο, είναι η μείωση του συνολικού βάρους, καθώς το GT 86 GRMN είναι κατά 45 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με την έκδοση ευρείας παραγωγής του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός ότι τις επιφάνειες του αμαξώματός του κοσμούν πλήθος πρόσθετων αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Μεταξύ άλλων, στον περιορισμό του βάρους έχει συμβάλει η χρήση ανθρακονήματος για την κατασκευή του μπροστινού καπό και συνθετικού υαλονήματος για την κατασκευή των πλευρικών παραθύρων.

Τις αναβαθμισμένες προδιαγραφές του αυτοκινήτου συμπληρώνουν οι τροποποιημένος ρυθμίσεις της ανάρτησης καθώς και το αποδοτικότερο σύστημα πέδησης με τις εξαπίστονες δαγκάνες των μπροστινών τροχών και τις τετραπίστονες των πίσω.

Η Toyota πρόκειται να παρουσιάσει επισήμως την αναβαθμισμένη έκδοση του Toyota GT 86 στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024