Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς το πρώτο του Όσκαρ βαδίζει ο Ντι Κάπριο με μια ιστορία επιβίωσης

Προς το πρώτο του Όσκαρ βαδίζει ο Ντι Κάπριο με μια ιστορία επιβίωσης

Μια ιστορία επιβίωσης φέρνει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε τροχιά Όσκαρ. Στην «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκ.Ινιαρίτου, ο γνωστός ηθοποιός ερμηνεύει τον Χιου Γκλας, έναν άνθρωπο που κατάφερε να επιβιώσει πέρα από κάθε λογική. Δείτε αποκλειστικά στο in.gr κλιπ με αφορμή την ταινία

Μια ιστορία επιβίωσης φέρνει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε τροχιά Όσκαρ ερμηνείας. Στην «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκ.Ινιαρίτου, ο γνωστός ηθοποιός ερμηνεύει τον Χιου Γκλας, έναν άνθρωπο που κατάφερε να επιβιώσει πέρα από κάθε λογική.

Δείτε αποκλειστικά στο in.gr το βίντεο για μια ιστορία επιβίωσης, με αφορμή την «Επιστροφή»

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει.

Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε.

Ο Χιου Γκλας γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1773 και για κάποια χρόνια ταξίδευε στη θάλασσα ως πειρατής. Αυτά είναι όσα ξέρουμε για τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του.

Το 1823 πήρε μέρος σε μια αποστολή για την εξερεύνηση του ποταμού Μιζούρι. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο Γκλας δέχθηκε την επίθεση αρκούδας και εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του, οι οποίοι υπέθεσαν, λανθασμένα, ότι θα πέθαινε. Όταν εμφανίστηκε ζωντανός, ο Τύπος της εποχής διέδωσε την ιστορία του σε όλη τη χώρα, η οποία έκτοτε έχει εμπνεύσει βιογραφίες και μυθιστορήματα.

Το 2002 ο συγγραφέας (και πρέσβης των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου) Μάικλ Πανκ έγραψε το βιβλίο «The Revenant: A Novel of Revenge», πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας.

«Η ταινία αυτή έχει μερικές θεματικές που είναι πολύ δυνατές για μένα: την θέληση για ζωή και την σχέση μας με τη φύση», σχολιάζει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

«Έχω υποδυθεί χαρακτήρες που ήταν εύγλωττοι και είχαν πολλά να πουν, οπότε αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, χρειάστηκε να επικοινωνήσω συναισθήματα με άλλους τρόπους, σαν μια άλλη γλώσσα. Έπρεπε να εξερευνήσω τα πιο εσωτερικά στοιχεία του ενστίκτου της επιβίωσης» σημειώνει.

* Η ταινία «Η Επιστροφή» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 21 Ιανουαρίου, σε διανομή Odeon.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024