ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ για τα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Υγείας με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Υγείας με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ επεξεργάστηκε το σχέδιο ΠΔ με το οποίο καθορίζονται στο πλαίσιο του νόμου 3305/2005 για την «εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής»).
Με το Προεδρικό Διάταγμα κατοχυρώνεται η ασφαλής λειτουργία, η θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών κ.λπ., προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι που απειλούν την υγεία των γυναικών.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 154/2015 γνωμοδότησή του έκρινε μεν νόμιμο το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, αλλά κάνει ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις, όπως ότι ο όρος «εργαστήριο ανδρολογίας» πρέπει να αντικατασταθεί με το ορθό όρο «εργαστήριο σπερματολογίας», ότι στο κείμενο του διατάγματος πρέπει να γίνουν διορθώσεις ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, αλλά και σημείων στίξης, κ.λπ.
Ακόμη, αναφέρεται στην γνωμοδότηση ότι, για τα εργαστήρια που ήδη λειτουργούν, πρέπει πριν την χορήγηση της σχετικής άδειας να ελεγχθεί εάν οι χώροι και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων αυτών είναι ο αναγκαίος και εάν καλύπτουν τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες στα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά η αντιπολίτευση
- 50 εκ. Ευρώ για το 2026 από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους της χώρας για δράσεις πυροπροστασίας
- Ποιος σφυρίζει στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Μπέτις
- Βρετανία: Συναγερμός για κρούσματα μηνιγγίτιδας μετά από πάρτι – Δύο νεκροί, ουρές για αντιβιοτικά
- «Γιατί αυτή και όχι εγώ;» Η Τζέιν Φόντα αμφισβητεί τη Στρέιζαντ στα Όσκαρ, διεκδικεί τον Ρέντφορντ
- Τηλεοπτικός Μάρτιος: Η μεγάλη επιστροφή των θρύλων και οι σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ
