Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
35 Christmas cookies με φαντασία

35 Christmas cookies με φαντασία

Μια ζύµη, δοκιµασµένη και αγαπηµένη, που παίρνει όποιο σχήµα θέλετε, φτιάχνει τα καλύτερα σαµπλέ µπισκοτάκια και σας επιτρέπει να δηµιουργήσετε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βασική συνταγή Υλικά (για 60-80 µπισκότα) 250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. 150 γρ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι, µαλακό λίγο αλάτι 1 βανίλια ή ψιλοτριµµένο ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο 2 […]

Μια ζύµη, δοκιµασµένη και αγαπηµένη, που παίρνει όποιο σχήµα θέλετε, φτιάχνει τα καλύτερα σαµπλέ µπισκοτάκια και σας επιτρέπει να δηµιουργήσετε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Βασική συνταγή
Υλικά (για 60-80 µπισκότα)

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι, µαλακό
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια ή ψιλοτριµµένο
  • ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
  • 2 αβγά

Εκτέλεση
Στο µίξερ, χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη για 20 λεπτά. Προσθέτουµε τα αβγά, ένα ένα, το αλάτι και τα αρωµατικά. Προσθέτουµε το αλεύρι, κοσκινισµένο, σε 2-3 δόσεις, διπλώνοντάς το µε µια σπάτουλα στο µείγµα. Βάζουµε τη ζύµη σε σακούλα τροφίµων, την πιέζουµε να πλατύνει και την αφήνουµε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβουµε δύο κοµµάτια αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουµε ένα κοµµάτι ζύµης και ανοίγουµε σε φύλλο, ανάµεσα στα χαρτιά. Αφαιρούµε το επάνω, κόβουµε µε κουπ πατ τα µπισκότα και τα µεταφέρουµε, αναποδογυρίζοντας µε προσοχή, σε ταψί στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Κάνουµε µια τρύπα στο καθένα µε ένα πλαστικό καλαµάκι και αφαιρούµε τη ζύµη µε ένα ξύλινο καλαµάκι.

Ψήνουµε στη µεσαία σχάρα, µέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες, για 8-10 λεπτά. Προσοχή, προτού βάλουµε στο ταψί την επόµενη φουρνιά, πρέπει να έχει κρυώσει.

Με στόλισμα γλάσου
Υλικά

  • 1 ασπράδι αβγού
  • 150 γρ. ζάχαρη, άχνη
  • 3-4 σταγόνες λεµονιού
  • 1 βανίλια, σε σκόνη

Εκτέλεση
Συνεχίζουµε από το Βήµα 4. Χτυπάµε όλα τα υλικά στο µίξερ. Αν το µείγµα είναι πολύ σφικτό, προσθέτουµε λίγο χυµό λεµονιού.

Γεµίζουµε µε το γλάσο µας ένα χάρτινο χωνάκι ή το ειδικό εργαλείο και στολίζουµε τα µπισκότα.
Τα αφήνουµε να στεγνώσουν για µια νύχτα.

gamos.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024