Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
12 tips για έξυπνα μειωμένο budget

12 tips για έξυπνα μειωμένο budget

1. Xωρίς βιασύνη. Αν κλείσετε πολύ νωρίς το χώρο και την εταιρία catering, μπορείτε να πετύχετε χαμηλότερες τιμές. Επίσης έτσι θα έχετε το χρόνο να γυρίσετε την αγορά και να μην κάνετε βιαστικές επιλογές. 2. Αν έχετε σκοπό να επιδοθείτε στο DIY, υπολογίστε το κόστος όλων των υλικών εξ αρχής. Για να τα πετύχετε όλα […]

1. Xωρίς βιασύνη. Αν κλείσετε πολύ νωρίς το χώρο και την εταιρία catering, μπορείτε να πετύχετε χαμηλότερες τιμές. Επίσης έτσι θα έχετε το χρόνο να γυρίσετε την αγορά και να μην κάνετε βιαστικές επιλογές.

2. Αν έχετε σκοπό να επιδοθείτε στο DIY, υπολογίστε το κόστος όλων των υλικών εξ αρχής. Για να τα πετύχετε όλα στην ώρα τους όμως, μπορεί να μην αξίζει το στρες και τον κόπο προκειμένου να προσλάβετε κάποιον άλλο για οικονομία.

3. Να ξέρετε τι χρειάζεστε. Μπορείτε να παρακάμψετε τα εντυπωσιακά centerpieces αλλά να επιλέξετε διακριτικά μπουκέτα ή να βάλετε κορνίζες με όμορφες ευχαριστήριες κάρτες.

4. Επειδή υπάρχει high season και στους γάμους, επιλέξτε Χειμώνα αν θέλετε να πετύχετε περισσότερες ευκολίες και low budget ευκαιρίες.

5. Μειώστε τη λίστα των καλεσμένων. Όλα σχεδόν, σ’ ένα γάμο χρεώνονται ανά άτομο. Φαγητό, ποτό, καρέκλες, τραπέζια κ.λπ. Μήπως επειδή είναι μια αρκετά προσωπική στιγμή να μην καλέσετε και τη μαμά του γείτονα;

6. Εκμεταλλευτείτε τα εποχιακά και τοπικά προϊόντα. Ό,τι βρίσκεται στην εποχή του και στον τόπο του είναι πιο οικονομικό κι αυτό πάνω απ’ όλα ισχύει για τα λουλούδια.

7. Έξυπνη διακόσμηση. Το να προσπαθήσετε να αλλάξετε τον χώρο δεξίωσης και να τον διακοσμήσετε διαφορετικά, θα κοστίσει χρόνο και χρήμα. Διαλέξτε ένα χώρο που να σας καλύπτει με όσα προσφέρει για να μην μπείτε στην διαδικασία αλλαγών.

8. Σκεφτείτε τη λύση των on-line προσκλητηρίων με αποστολή e-mail. Θα σας γλιτώσουν από πολλά χρήματα και μπορούν να είναι και πολύ εντυπωσιακά αν το θέλετε.

9. Ψάξτε για καινούργιες εταιρίες που ξεκίνησαν πρόσφατα και χτίζουν ακόμη την εμπειρία τους και το portfolio τους κι έχουν χαμηλότερες τιμές.

10. Βρείτε τι είναι πιο σημαντικό για σας. Δεν μπορείτε να κάνετε ένα γάμο των 3.000 ευρώ να δείχνει πώς κόστισε 15.000, αλλά πρέπει να ορίσετε προτεραιότητες όταν έχετε χαμηλό προϋπολογισμό.

11. Ημέρα Σάββατο; Mη τη διαλέξετε αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Σκεφτείτε εναλλακτικά την Κυριακή, αλλά πρωί και με brunch αντί μπουφέ ή καθιστού δείπνου.

12. Να έχετε ανοιχτό μυαλό. Δεν είναι πάντα το ακριβότερο το καλύτερο κι όλοι έχουμε δει οικονομικά πράγματα ωραιότερα από τα πιο ακριβά. Μην ξεχνάτε όμως πώς ο στόχος δεν είναι το κυνήγι του φθηνότερου αλλά της πιο συμφέρουσας αγοράς ή συμφωνίας.

gamos.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024