
Μαξίμου: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι διεκδικούν το ρόλο της «τρόικας εσωτερικού»
Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί η κυβέρνηση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, με αφορμή την αποχώρησή τους από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», λέγοντας ότι διεκδικούν το ρόλο της «τρόικας εσωτερικού». Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη κοστολόγησης του νομοσχεδίου και για ρουσφετολογικές διατάξεις.
Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί η κυβέρνηση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, με αφορμή την αποχώρησή τους σήμερα από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα».
«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι χωρίς προσχήματα διεκδικούν τον ρόλο της ‘τρόικας εσωτερικού’ και πως αρνούνται να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο πέρα από μνημόνια και μέτρα λιτότητας» τονίζουν πηγές της κυβέρνησης.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αποχώρησαν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ρουσφετολογικές διατάξεις, όπως και ελλιπή προτετοιμασία του.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο, το οποίο αριθμεί 350 σελίδες και περιλαμβάνει πλήθος άρθρων οκτώ διαφορετικών υπουργείων, δεν έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο δηλώνει ότι το ύψος των σχετικών δαπανών δεν προσδιορίστηκε από τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία και επίσης δεν υπάρχει η έκθεση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία συνοδεύει τα νομοσχέδια.
Επίσης, καταγγέλλουν ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβουλευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 92 άτομα που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές μαχητές
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα
