Αλλάζουν ξανά οι αστυνομικές ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ
Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου σύγχρονες ταυτότητες, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν 10 ευρώ.
Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου σύγχρονες ταυτότητες, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν 10 ευρώ.
Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Ιανουαρίου την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε στην ΕΡΤ ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα.
«Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα 10 ευρώ ότι θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες» πρόσθεσε.
Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας