Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά»
Η νέα γενιά ταινιών Star Wars είναι γεγονός. Η λαμπερή πρεμιέρα του Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες, παρουσία των πρωταγωνιστών και πολλών σταρ του Χόλιγουντ. Εκατοντάδες φανατικοί θαυμαστές της σειράς ταινιών είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο φορώντας στολές, ενώ ο ηθοποιός Τζόζεφ-Γκόρντον Λέβιτ επέλεξε να πάει στο κόκκινο χαλί, φορώντας μία αυτοσχέδια στολή Γιόντα!
Η νέα γενιά ταινιών Star Wars είναι γεγονός. Η λαμπερή πρεμιέρα του Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες, παρουσία των πρωταγωνιστών και πολλών σταρ του Χόλιγουντ.
Εκατοντάδες φανατικοί θαυμαστές της σειράς ταινιών είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο φορώντας στολές, ενώ ο ηθοποιός Τζόζεφ-Γκόρντον Λέβιτ επέλεξε να πάει στο κόκκινο χαλί, φορώντας μία αυτοσχέδια στολή Γιόντα!
The full #Yoda costume by Joseph Gordon-Levitt includes Grinch pajama pants. #StarWars #TheForceAwakens pic.twitter.com/QfgzfJbcsk
— Janine Lew (@varietyjl) December 15, 2015
Αν και οι πρώτες κριτικές απαγορεύεται να δημοσιευτούν μέχρι την Τετάρτη, πολλοί έσπευσαν να κάνουν κάποια σχόλια στο Twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι Η Δύναμη Ξυπνά είναι «100% ταινία Star Wars».
Star Wars premiere just letting out now. A LOT of smiling faces. #StarWarsForceAwakens
— Matthew Belloni (@THRMattBelloni) December 15, 2015
1st Star Wars review: it was epic, awesome & perfect. The cast was stellar. JJ killed it!
— RainnWilson (@rainnwilson) December 15, 2015
Πολλοί εκτιμούν ότι η ταινία θα καταφέρει να κάνει «διαστημικό» box-office, σπάζοντας σειρά ρεκόρ.
«Τη δεκαετία του 1970 κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει» είπε ο Χάρισον Φορντ, μιλώντας στο Starwars.com. «Κανείς δεν είχε δει οτιδήποτε σαν αυτό» σημειώνει. «Τώρα πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι πρώτες ταινίες» πρόσθεσε.
Πριν από τους ηθοποιούς της ταινίας, στο κόκκινο χαλί έξω από το θρυλικό Κινέζικο Θέατρο Γκράουμαν έκαναν την εμφάνισή τους τα droid: ο δημοφιλής BB-8, ο C-3PO και ο R2-D2.
Ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας Τζ.Τζ.Άμπραμς είπε για την πρεμιέρα: «Είναι σουρεαλιστικό. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι τρελό».
Η Ντίσνεϊ αγόρασε τα δικαιώματα των ταινιών από τον Τζορτζ Λούκας (ο σκηνοθέτης που εμπνεύστηκε το σύμπαν του Star Wars παρευρέθηκε στην πρεμιέρα) και σχεδιάζει αρκετές ταινίες Star Wars το επόμενο διάστημα, είτε που να εντάσσονται στο ευρύτερο σύμπαν του Star Wars είτε που να αφορούν μεμονωμένους χαρακτήρες.
Παρά το γενικότερο κλίμα ευφορίας που επικρατούσε, ορισμένοι θαυμαστές παρέμειναν παραπονεμένοι, καθώς μια μεγάλη τέντα τους έκρυβε αυτά που συνέβαιναν στο κόκκινο χαλί.
«Ήθελα να δω τα παλιά μέλη του καστ, καθώς μεγάλωσα με αυτές τις ταινίες» είπε η Ναταλί Αρνέτ, η οποία ήρθε από το Παρίσι στο Λος Άντζελες.
Πάντως, μία μεγάλη έκπληξη περίμενε περίπου 150 άτομα που είχαν κατασκηνώσει εδώ και μέρες για να βρουν εισιτήριο: προσεκλήθηκαν όλοι σε ένα από τα τρία σινεμά που προβλήθηκε η ταινία. Δύο από αυτούς αρνήθηκαν: η Κάρολιν Ρίτερ και ο Αντριου Πόρτερς που είχαν έρθει να παντρευτούν στην ουρά του Star Wars, καθώς είχαν κανονίσει την γαμήλια τελετή τους.
Ανάμεσα στους καλεσμένους στην πρεμιέρα ήταν και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, πολύ καλός φίλος του Τζορτζ Λούκας. Ο Σπίλμπεργκ είπε ότι ήξερε ήδη από το 1977 ότι η σειρά ταινιών θα ήταν επιτυχία που θα είχε διάρκεια. «Ήξερα ότι δεν θα έφευγε ποτέ» είπε ο Σπίλμπεργκ.
Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442