Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Gallery Weekend» από την Art-Athina στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

«Gallery Weekend» από την Art-Athina στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

Για τρίτη χρονιά το «Gallery Weekend», η σημαντική δράση που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, θα προσφέρει στο κοινό τη συναρπαστική εμπειρία ενός «κυνηγιού της τέχνης». Τον ιστό του τρίτου Gallery Weekend, που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, συνθέτουν 31 αίθουσες τέχνης της Αθήνας, έξι της Θεσσαλονίκης και μια από τη Βέροια.


Για τρίτη χρονιά το «Gallery Weekend», η σημαντική δράση που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, θα προσφέρει στο κοινό τη συναρπαστική εμπειρία ενός «κυνηγιού της τέχνης».

Τον ιστό του τρίτου Gallery Weekend, που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, συνθέτουν 31 αίθουσες τέχνης της Αθήνας, έξι της Θεσσαλονίκης και μια από τη Βέροια.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και από τους γκαλερίστες. Εντέλει το κοινό αποκομίζει την ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας και διαλόγου με τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από το έργο. Παράλληλα η ποικιλότητα των έργων, τόσο σε εκφραστικά μέσα όσο και σε καλλιτεχνικές τάσεις, επιτρέπει στον επισκέπτη να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργού εικαστικής δημιουργίας.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να επιβεβαιωθεί το «Gallery Weekend» ως μέσο επαφής της σύγχρονης τέχνης με ένα ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και να εδραιωθεί η δράση ως μία ετήσια γιορτή που θα δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την πιο ζωντανή καλλιτεχνική πλευρά των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Ειδικότερα σε μια εποχή που η Ελλάδα διεκδικεί μία θέση στο προσκήνιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής.

Όπως κάθε χρόνο για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η οργανωτική ομάδα του Gallery Weekend έχει εκδώσει ένα χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων που φιλοξενούν. Το έντυπο θα προμηθεύονται δωρεάν οι επισκέπτες από τις γκαλερί αλλά και από τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι επισκέψεις και η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

Η πολιτιστική εκδήλωση Gallery Weekend 2015 διεξάγεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τους χώρους τέχνης που συμμετέχουν στο «Gallery Weekend», τους καλλιτέχνες και τις εκθέσεις που φιλοξενούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024