Με «λουκέτο» μετά τις γιορτές απειλούν ΑΕΙ-ΤΕΙ λόγω υποχρηματοδότησης
Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα οποία προειδοποιούν με «λουκέτο» μετά τις γιορτές λόγω υποχρηματοδότησης. Τα ιδρύματα αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, ενώ τραγικές είναι και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα οποία προειδοποιούν με «λουκέτο» μετά τις γιορτές λόγω υποχρηματοδότησης.
Τα ιδρύματα αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, ενώ τραγικές είναι και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016, τα συνολικά κονδύλια που προβλέπονται για τα ΑΕΙ της χώρας θα είναι μειωμένα κατά -20%, όπως αναφέρει το Έθνος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΤΕΙ του Πειραιά, η διοίκηση του οποίου έχει προειδοποιήσει ότι εφόσον δεν αντιμετωπισθεί η υποχρηματοδότηση θα αναγκαστεί με τον νέο χρόνο να αναστείλει τη λειτουργία του.
Από την Τρίτη φοιτητές του ιδρύματος ξεκίνησαν κατάληψη στο κεντρικό κτίριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση του τεχνολογικού ιδρύματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
