
Τριετής ποινή φυλάκισης με αναστολή για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
Ποινή τριετούς φυλάκισης επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο που κατηγορείτο για συμμετοχή στα επεισόδια της Κυριακής στα Εξάρχεια. Ο νεαρός, η ποινή του οποίου έχει τριετή αναστολή, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι εκτόξευε κατά των αστυνομικών πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα.
Ποινή τριετούς φυλάκισης επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο που κατηγορείτο για συμμετοχή στα επεισόδια της Κυριακής στα Εξάρχεια. Ο νεαρός, η ποινή του οποίου έχει τριετή αναστολή, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι εκτόξευε κατά των αστυνομικών πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα.
Ο 23χρονος, που αντιμετώπιζε και το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του αλλά και την οικογένειά του και διαχώρισε τη θέση του από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ισχυριζόμενος πως δεν είναι αναρχικός, πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σε επεισόδια (είναι χαρακτηριστικό ότι ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο).
Η πρόεδρος τόνισε στον κατηγορούμενο ότι το δικαστήριο δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του και για το λόγο αυτό του δίνει την τριετή αναστολή και τον αφήνει ελεύθερο με την ευχή να μην βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.
Αντίθετα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της είχε ζητήσει την καταδίκη του χωρίς αναστολή υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών».
Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για τα επεισόδια -ανάμεσα τους είναι και τέσσερις ανήλικοι- έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Δύο ακόμα ανήλικοι διώκονται για πλημμελήματα και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ρωσία: Ενας άμαχος νεκρός σε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Γάζα: 4 νεκροί, ανάμεσά τους δημοσιογράφος του Al Jazeera, από ισραηλινά πλήγματα
- Λίβανος: Η Τουρκία «καταδικάζει σθεναρά» τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες
- Λίβανος: «Αγανάκτηση για τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσε το Ισραήλ